Başkan ‘’En güzel yatırım, gençleri hayata iyi hazırlamak’’

Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeliyle yemekte buluştu

Başkan ‘’En güzel yatırım, gençleri hayata iyi hazırlamak’’

Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeliyle yemekte buluştu

31 Aralık 2015 Perşembe 10:52
Başkan ‘’En güzel yatırım, gençleri hayata iyi hazırlamak’’
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen programda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Bilgievleri, Akademi Lise personeli ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. Antikkapı Restoran’da gerçekleşen programda Başkan Karaosmanoğlu eğitmenlere tavsiyelerde bulundu. Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik ve Spor hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil hazır bulundu.

 

“GENÇLERE YATIRIM YAPMALIYIZ”

Bilgievleri ve Akademi Lise eğitmenlerine hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler her şeyiyle mükemmel bir şehir imar edebiliriz. Yolları, kavşakları, köprüleri ile mükemmel bir şehir imar edilir, bu işin kolay tarafı. Bunları yaparken yeni yetişen nesli ihmal edersek işte o ihmal ettiğimiz nesil bizim yaptığımız işleri tarumar eder ve yaptıklarımızın bir kıymeti olmaz” dedi.

Yapılacak en güzel yatırımın gençleri hayata iyi hazırlamak olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Biz onları hayata iyi hazırlarsak, onlar da ileride daha güzel şehirler imar edecekler, daha güzeller yollar yapacaklar. O yüzden yatırımımızı gençlere yapmalıyız” şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA GENCE ULAŞMALIYIZ

Eğitimcilere düşen vazifenin sıradan bir vazife olmadığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Emek verdiğiniz o yavrular belki de geleceğin Fatih’i olacaklar. Belki de bir öğretmen, bir mühendis, savcı, kaymakam, vali olacaklar. Ancak bunlardan daha önemlisi derdi olan, davası, hedefi olan bir gençlik yetiştirmek için bu çalışmaları yapmalıyız” dedi.  Kocaeli genelinde 15 Bilgievi bulunduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bilgi evlerimizin sayısı çok az, daha fazla olmalı. 350 bin öğrencimiz var biz bu öğrencilerin sadece yüzde 10’una ulaşabiliyoruz. Gençliğe daha fazla hizmet verebilmek için hizmet binalarımızın sayısını arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

“UMUTSUZLUĞUN KİTABIMIZDA YERİ YOKTUR”

Ülkenin en büyük probleminin eğitim problemi olduğuna da değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Devletimizin eğitim sistemi yıllardır ideolojilere kurban gitmiştir. Bir anne baba olarak hepimizin en büyük kazancı evlatlarımızı hayırlı yetiştirmektir. Derdimiz sadece karnımızı doyurmak olmamalı. Gönül doymazsa, kalp doymazsa o insan açtır. İnsan parasını bir şekilde kazanır ancak ahlaklı, maneviyatla yetişmesi daha önemlidir” şeklinde konuştu. Eğitimcilere, çocuklara daha heyecan ve umut vermeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Umutsuzluğun bizim kitabımızda yeri yoktur, asla umudunuzu kesmeyeceksiniz. Umutsuz insanın bir hedefi olmaz, başkasına da faydası olmaz” diyerek eğitmenleri umutlarını kaybetmeden çocukları yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Program sonunda Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeli ile toplu fotoğraf çekildi.

 

Son Güncelleme: 31.12.2015 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38