banner28
banner23
banner36

Başkan, “Er Meydanı bize atalarımızdan miras”

Ata sporumuz yağlı güreşin en önemli ayaklarından birisi olan Namazgâh Güreşleri, Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Başkan, “Er Meydanı bize atalarımızdan miras”

Ata sporumuz yağlı güreşin en önemli ayaklarından birisi olan Namazgâh Güreşleri, Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

07 Ağustos 2015 Cuma 11:34
Başkan, “Er Meydanı bize atalarımızdan miras”
 Kandıra’nın en önemli spor organizasyonlarından 30’ncu Namazgâh Yağlı Güreşleri büyük bir katılımın ve heyecanlı mücadelelerin yaşandığı er meydanı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun izlediği yağlı güreşlere, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da katılırken ev sahipliğini Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken yaptı. Namazgah güreşleri 14 dalda yapılırken, 404 güreşçinin ter akıttığı meydanda Başkan Karaosmanoğlu, “Bu meydan, Hazreti Hamza’dan, Hazreti Ali’den, Peygamber Efendimizden bizlere miras kalmıştır. Mert, gözü pek, adaletli, kıvrak zekâlı, alçakgönüllü pehlivanların meydanıdır. Er meydanı bize atalarımızdan mirastır” açıklamasını yaptı.
KIRPINARA KATILAN 50 BAŞPEHLİVAN NAMAZGAHTAYDI
Namazgâh mesire alanında  düzenlenen Kandıra geleneksel yağlı pehlivan güreşleri tarım, kültür ve sanat festivali coşkuyla yapılırken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu meydana gelen vatandaşlara yakın ilgi gösterdi. Kırkpınar’a katılan 50 Başpehlivanın da mücadele ettiği güreşlerde Başkan Karaosmanoğlu, “Üste çıkınca sevinmeyip, alta düşünce yerinmeyenlerin, Yaratan’a teslim olmuş, elinden gelen gayreti gösterip sonrasını Allah’a havale edenlerin, rakibine saygılı, onu küçük görmeyenlerin, yüksek ahlâk sahibi pehlivanların meydanı. Ata sporumuzla, fethettiği her karış toprağa adalet götüren, adalet uğruna, serden geçen, sözden geçmeyen, zalime karşı mazluma kol kanat geren ecdadımızın kahramanlığını, yiğitliğini burada yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ERLİKTEN, PEHLİVANLIKTAN BİZLERİ AYIRMASIN”
Namazgah yağlı güreşlerine katılan ve heyecana ortak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Pehlivanlarımız, aziz milletimizin en güzel erdemlerinin, faziletlerinin sembol şahsiyetleridir. Onlardan öğrenilecek çok şey var. Pehlivanlık, bence, çimen üzerinde güreş tutmaktan çok daha fazlasını ifade ediyor. Sağlam bir duruş ve karakter, davranış biçimidir. Er’lik, güreşçi sıfatının ötesinde, bütün insanlar için bir erdem ve fazilettir. Allah cümlemize er gibi yaşamayı, erlerle yaşamayı nasip etsin. Erlikten, pehlivanlıktan bizleri ayırmasın” dedi.
“ER MEYDANINDA KASLAR DEĞİL, YÜREKLER KAPIŞIR”
Umudumuz, yağ gibi elimizden kayıp gitmesin, tüm güçlüklere rağmen
idealimiz ne ise onu sıkı sıkı kavrayalım diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sebeplere sarılalım, ‘Gerisine Allah Kerim!’ diyelim, Şu koca dünya her birimize er meydanı olsun; Koca Yusuf gibi, Kel Aliço gibi, Adalı Halil gibi titretelim meydanını. Er meydanında, kaslar değil, yürekler kapışır. Pehlivanlar birbirine iman gücüyle atılır; o noktadan sonra o güreşin, inanıyorum ki, galibi olabilir; ama mağlubu yoktur. Pehlivanca güreş tutan pehlivanın sırtı yere gelse de o, binlerce altın kemere değişilmeyecek bir galibiyetin sahibidir; gönüllerin pehlivanıdır” diye konuştu. Güreşçilerle de yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu daha sonra güreşlere katılan bütün yiğitlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Son Güncelleme: 07.08.2015 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38