banner28
banner23
banner36

Başkan, ''Halıdere taş ocağı kapatılmalı''

Başkan Karaosmanoğlu, Halıdere'deki taş ocağı hakkında, "Bu konuda da girişim başlattık, taş ocağı kapatılmalı" dedi

Başkan, ''Halıdere taş ocağı kapatılmalı''

Başkan Karaosmanoğlu, Halıdere'deki taş ocağı hakkında, "Bu konuda da girişim başlattık, taş ocağı kapatılmalı" dedi

08 Eylül 2015 Salı 14:03
Başkan, ''Halıdere taş ocağı kapatılmalı''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son günlerde medyada yer alan Halıdere taş ocağı konusunda kendisini ziyaret eden Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Halıdere Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Eraydın ve Körfez Mahalle Muhtarı Ataman Akdeniz ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtuluş ile görüştü. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, "Taş ocağının kapatılması konusunda çok samimi bir şekilde uğraşıyorum. Devletin verdiği izin için dava açılması talimatını verdim. Başkan ve meclis olarak taş ocağının faaliyetine devam etmesini istemiyoruz" dedi.

 GÖRÜNTÜSÜ BENİ RAHATSIZ EDİYOR

Ziyarette düşüncelerini ve kararlılığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "O taş ocağının görüntüsü beni rahatsız ederken, vatandaşımızın yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Sahibini de bu konuda uyardım. Çevreye de duyarlı bir insanım. Şehrimizin imarı için gereken malzeme daha uygun yerlerden alınabilir. Bu konuda samimi bir şekilde uğraşıyorum, uğraşacağım" şeklinde konuştu.

 BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Halıdere'deki taş ocağında yapılan incelemenin ardından çevrenin kirletildiğini tespit eden Büyükşehir ekipleri, Kocaeli Valiliği'nden taş ocağının kapatılmasını istedi. Gölcük Halıdere'deki Çakal Bağlar mevkiinde faaliyet gösteren As Elmaslar Nak. Haf. İnş. Hayv. Ve San. Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilen taş ocağının kapatılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Valiliği'ne yazıda gönderdi. Vatandaşların yoğun şikâyetine neden olan taşocağında Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede; çevrenin kirletildiği, araç güzergâhında ve mahalle aralarındaki yolların aşındırılarak bozulması nedenleriyle çevre, toplum sağlığı ve iş güvenliği açısından bölgenin risk altında olduğu ortaya çıktı.

 OCAK İVEDİLİKLE KAPATILMALI 

Bunun üzerine Kocaeli Valiliği'ne bir yazı gönderen Büyükşehir Belediyesi, ilgili mevzuatlar gereğince telafisi güç ve imkânsız sonuçlar meydana gelmeden söz konusu firmanın faaliyetinin ivedilikle durdurulmasını istedi.

Son Güncelleme: 09.09.2015 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38