Başkan, kadın muhtarları ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’in ve Gölcük’ün kadın muhtarlarını makamında ağırladı.

Başkan, kadın muhtarları ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’in ve Gölcük’ün kadın muhtarlarını makamında ağırladı.

02 Kasım 2017 Perşembe 18:12
Başkan, kadın muhtarları ağırladı

 Başkan, kadın muhtarları ağırladı

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’in ve Gölcük’ün kadın muhtarlarını makamında ağırladı. Samimi bir ortamda geçen görüşmede kentin ve sorumlu oldukları ilçelerin daha yaşanabilir merkezler olması için çalışan kadın muhtarlara teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Halka hizmet yolunda bu kutsal görevi başarılı ve layıkıyla yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Birliktelikte kadın muhtarlar da, “Başkanım sizden çok memnunuz. Her daim yanımızdasınız ve destekçimizsiniz” ifadelerini sarf ettiler.

 

“GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ İLLER YAPIYORSUNUZ”

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve İzmit Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen ile beraberindeki kadın muhtarları makamında ağırlamaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Karaosmanoğlu, “Siz kıymetli muhtarlarımızın tüm talep ve isteklerine her zaman yardımcı olmak bizim için önemli bir görevdir. Demokrasinin ve devletin en uç birimi olan muhtarlıklarımız, aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önem verdiği kamu teşkilâtıdır. Sizler gerçekten çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler de bunun farkındayız. Ve her zaman yanınızdayız” açıklamasını yaptı.

 

MUHTARLARIMIZA VERİLEN DEĞERİN EN ÖNEMLİ İSPATLARINDANDIR

Toplum içerinde gençlere ve kadınlara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri noktasında çok ayrı bir önem verdiğini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesinin kapsamı hakkında kadın muhtarlara bilgi verdi. Yaklaşık 200 yıla yakın bir geçmişi olan muhtarlık makamına hak ettiği değeri veren hükümetin, muhtarlara yönelik pek çok iyileştirmenin yapıldığını belirten Karaosmanoğlu, “Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlaması, sizlerin görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermesi muhtarlarımıza verilen değerin en önemli ispatlarındandır” diye konuştu.

 

“İLK KAPISI ÇALINAN KAMU BİRİMİ SİZLERSİNİZ”

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarla birlikte kentin ve mahallelerin gelişmesi ve kalkınması için el birliğiyle çok güzel çalışmalara imza atıyoruz” diyen Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz hizmetler nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Bizim her zaman önemle üzerinde durduğumuz dertlerine sıkıntılarına özen gösterdiğimiz yerel yönetimin ilk başlangıç kapısı olan muhtarlıklardır. Çünkü hemşehrilerimizin bir sıkıntısı olduğunda ilk kapısını çaldığı kamu birimi sizlersiniz. Vatandaşlarımızın yanı başında olmanız, onların oylarıyla içlerinden birisi olarak bu kutsal göreve getirmeniz, sizleri ilk başvuru adresi haline getiriyor. İşte bu nedenle demokrasiler, köylerden ve mahallelerden başlar diyoruz. Bu nedenle mahallelerimizi önemsiyoruz” ifadelerini sarf etti.

“ÇOK DAHA MODERN, TEMİZ VE DÜZENLİDİR”

2004 yılında yapılan yasal düzenleme ile köylerimizin de Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisine alınmasıyla Kocaeli’nin köylerinde adeta bir devrim yaşandığını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaptığımız yatırımlarla köylerimize adeta hayat gelmiştir. Göreve geldiğimizde, şehir merkezinde ne varsa, köylerde de o olacak diye söz vermiştik. Çok şükür o sözümüzü de tuttuk. Bugün Kocaeli’nin merkezinde ne varsa, bütün köylerinde de aynı özenli yatırımlar vardır. Şunu iddia ederek söylüyorum ki bugün Kocaeli’nin köyleri pek çok Avrupa ülkesinin köylerinden çok daha ileri, çok daha modern çok daha temiz ve düzenlidir. Bunu muhtarlarımızla birlikte başardık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimize yaptığımız yatırımlarla bu tabloyu tersine çevirdik. Artık Kocaeli’nin köylerinden bırakın dışarıya göç olmasını şimdi hemşehrilerimiz, kentten köye göç ediyorlar. Çok şükür bunu başardık” dedi.

 

“VERDİĞİNİZ DESTEKLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Yaptığımız yatırımlara, getirdiğimiz hizmetlere hepiniz şahitsiniz” diyen Karaosmanoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yaptığımız içme suyu yatırımları, meydan düzenlemeleri, kanalizasyon çalışmaları, çocuk oyun grupları, doğalgaz bağlantıları, sosyal tesisler, tır tiyatrosu gösterileri ve daha neler neler yapmışız. Kocaeli’mizin bütün mahallelerine hepsine birden yetişmişiz. Sizlerle çok büyük işler başardık. Hep beraber yine çok daha büyük işler başaracağız. Sizlerin hizmet ve yatırım süreçlerine katılımı ve vereceği desteği mahallelerimizin daha da güzelleşmesini sağlayacak. Bu yolda şimdiye kadar ve bundan sonra verdiğiniz ve vereceğiniz destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” Görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 06.11.2017 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38