Başkan Karaosmanoğlu Tataristan’a çıkarma yaptı

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kazan Kültür Başkentliğinin resmi açılışı için gittiği Tataristan’da önemli görüşmelerde bulundu

Başkan Karaosmanoğlu Tataristan’a çıkarma yaptı

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kazan Kültür Başkentliğinin resmi açılışı için gittiği Tataristan’da önemli görüşmelerde bulundu

28 Nisan 2014 Pazartesi 15:21
Başkan Karaosmanoğlu Tataristan’a çıkarma yaptı

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Nurgalieviç Minnihanov’un daveti üzerine gittiği Kazan’da başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Tataristan Başbakanı İldar Halikov ve bakanlıklarla önemli görüşmelerde bulundu.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ’NDE

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Nurgalieviç Minnihanov, “Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti” açılışı için davet ettiği Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyeti Kazan Kremlin’deki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde ağırladı.

KARŞILIKLI HEDİYELEŞME

Başkan Karaosmanoğlu’nu Tataristan’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Minnihanov, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Bizler hepimiz kardeşiz. Biz Tataristan olarak 2014 yılında kendi insanımızın kültürünü tüm Türk dünyasına tanıtmaya çalışacağız” dedi. Sunulan iyi niyet dileklerinin ardından, Cumhurbaşkanı Minnnhanov ve Türk heyetindekiler günün anısına birbirine karşılıklı hediye sundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI RESEPSİYONU

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov, Kazan Kremlin’de Türk heyeti onuruna resepsiyon verdi. Resepsiyonda Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Ömer Polat ile Arif Usta, Kırım Tatar Federasyonu Başkanı İbrahim Vefa Arıca ve Avrasya Yayıncılar Birliği Başkanı İsmail Kahraman da yer aldı. 

 

BAŞBAKANLIKTA SICAK GÖRÜŞME

Başkan Karaosmanoğlu’nun Kazan’da bir diğer önemli görüşmesi de Başbakan  Halikov ile oldu. Tataristan Başbakanı ile açılış töreni öncesinde makamında görüşen Başkan Karaosmanoğlu, kendileriyle her türlü fikir alışverişine açık olduklarını söyledi. Başbakan Halikov da Türk sanayicilerinin ülkelerinde yaptığı yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği yatırımların devam etmesi temennisinde bulundu.

 

BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISI

Başkan Karaosmanoğlu’nun temasları Tataristan Belediyeler Birliği ile devam etti. Birlik Başkanı Minsagit Şakirov ile Başkan Karaosmanoğlu’nun başkanlığında birliğe üye belediye başkanlarıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Tataristan’ın Türkiye’deki yetkili temsilcisi Aidar Gaşigullin,  Tataristan Baulı Belediye Başkanı Albert Habibullin, Layeş Belediye Başkanı Mihail Afanasyev, Alekseyevsk Belediye Başkanı Vladimir Kozonkov, Spas İlçe Belediye Başkanı Kamil Nugayev, Teleçe İlçe belediye Başkanı İldus Zarıpov, Kazan Belediyesi Başkan Yardımcısı Lüdmila Andreyeva ve Aktanış İlçe Belediye Başkanı Ramil Harbiyev hazır bulundu. Toplantıda ülkeler arasındaki işbirliğine dikkat çekildi. 

 

TATARİSTAN BAKANLIKLARLA GÖRÜŞME

Tataristan’da görüşme trafiği oldukça yoğun süren Başkan Karaosmanoğlu bakanların da konuğu oldu. Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmelerde Başkan Karaosmanoğlu bakanları Kocaeli’ye davet eti.

 

KAZAN KÜLTÜR BAŞKENTİ

Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin resmi açılışı, Kazan Devlet Opera ve Balesi Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışın Tatar Türkleri’nin ünlü şairi Aabdulla Tukay´ın 128. doğum gününde yapılması da törene ayrı bir anlam kattı.  Açılış törenine; Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Nurgalieviç Minnihanov, Başbakan İldar Halikov, Kırım Başbakan Yardımcısı Lenur İslâmov, Tataristan Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin,  Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Deniz Ersöz, Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Türkiye’nin  Kazan Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan, Türk Dünyası ülkelerinden gelen diğer üst düzey yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

 

BAŞKAN “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Başkan Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada “Dayanışmayla, ortak akılla muhabbetle yol alıyoruz. Her bir şehrimiz kendi tecrübelerini ortaya koyuyor. Böylece muazzam bir ortak akıl inşa edebiliyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği bu haliyle, “Birlikten kuvvet doğar” sözünü tam anlamıyla karşılıyor. Türk Dünyası Belediyeler Birliği, temeli son derece sağlam olan duvarın örülmesinde, çok büyük bir misyon üstleniyor”dedi.  Türk dünyasından farklı dans topluluklarının muhteşem performanslarının sahnelendiği gece Kazan’ın 2014 Kültür Başkentliği ilan edilmesiyle sona erdi.

 

İLK TÜRK HEYET

Kocaeli Gebze’den önemli sanayi kuruluşlarının da faaliyet gösterdiği Tataristan’da Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli heyeti büyük ilgi gördü. Belediyeler birliği  heyeti ünlü şair Abdullah Turkay’ın doğduğu köye giden tek Türk heyeti  oldu. Başkan Karaosmanoğlu burada şeref defterini de imzaladı.

 

Son Güncelleme: 29.04.2014 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38