Başkan Karaosmanoğlu’ndan Bayram Tebriki

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı mesajla hemşehrilerinin ve İslâm Dünyası'nın mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı

Başkan Karaosmanoğlu’ndan Bayram Tebriki

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı mesajla hemşehrilerinin ve İslâm Dünyası'nın mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı

23 Eylül 2015 Çarşamba 11:08
Başkan Karaosmanoğlu’ndan Bayram Tebriki

İslâm Dünyası'nın en önemli bayramlarından birisi olan Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bayramın acı içerisindeki İslâm coğrafyasına huzur ve mutluluk gelmesine vesile olmasını diledi.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında şunları söyledi: Bugün İslâm âlemi kardeş kavgasına düşmüş bir durumda; kan ve gözyaşı içerisinde bayrama giriyor. Yemen'de, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da iç savaşla birbirini öldüren Müslümanlar, adı 'barış' anlamına gelen yüce dinimize uygun hareket etmek zorundadırlar. Bunun yanı sıra İslâm dünyasını bir virüs gibi saran terör saldırılarına karşı da birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber dur dememiz gereklidir. Bu vesile ile kalleş terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve Kâbe'deki kazada hayatını kaybeden hacı adaylarına Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
Milyonlarca kardeşimiz şu an kutsal topraklarda, bütün dünyaya birlik ve kardeşlik mesajı veriyor, dua ediyorlar.  Cenab-ı Hakk'ın emrettiği manzara işte budur. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'nde emrettiği budur. Hepimiz Âdem Peygamber ile Havva Annemizin çocuklarıyız.
Biz de Kocaeli'nde dünyaya örnek olacak bir şekilde kardeşçe yaşıyoruz. Şehrimizin güzelliklerini koruyoruz. Hizmeti hemşehrilerimize adaletle götürüyoruz. İşimizi hakkını vererek yapıyoruz. İnsanımıza bayram sevinci yaşatıyoruz.
Bizleri kardeşliğe davet eden Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. Kurban Bayramları, bereket günleridir.  Yoksul, sahipsiz, elden ayaktan düşmüş komşularımıza koştuğumuz günlerdir.
Bugünlerde yardımlaşma ve merhamet duyguları, gönüllerimizi ve şehrimizi bir baştan bir başa kuşatır... Bizi mutlulukta bir araya getirir. Düşmanlıkları, kırgınlıkları unutturur…

Hazreti İbrahim'in oğlunu kurban etme kararındaki inceliği, Hazreti İsmail'in o, Yaradan'a teslimiyet duygusunun, manevi dünyamızda açtığı yeni ufukları hissederiz.

Kocaeli olarak, sürdürdüğümüz bu buluşmaların bu bayram 24'üncüsü gerçekleştiriyoruz. Bayramlarda birlik ve beraberlik ruhuyla kucaklaşıyoruz. Türkiye'ye örnek olacak birlik ve beraberlik sergiliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı olarak, başta hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve İslâm âleminin bayramını kutluyorum.​

Son Güncelleme: 23.09.2015 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38