banner28
banner23
banner36

Başkan Karaosmaoğlu yeni hedeflerini açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu TV 41’de yeni projelerini kamuoyuyla paylaştı

Başkan Karaosmaoğlu yeni hedeflerini açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu TV 41’de yeni projelerini kamuoyuyla paylaştı

14 Mart 2014 Cuma 11:39
Başkan Karaosmaoğlu yeni hedeflerini açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 2014-2019 ve 2023 vizyon projelerinin yer aldığı Seçim Beyannamesi’ni TV 41’de kamuoyuyla paylaştı. “Yeni Türkiye Yolunda Bir Daha Kocaeli” diyen Başkan Karaosmanoğlu “2023, 2053 ve 2071 hedefleri için Kocaeli”yi hazırladıklarını ve bir daha göreve talip olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu “Söz de karar da gelecek de milletindir” dedi.

 

ÇEVRECİLİKTE DÖNÜŞÜME İMZA ATTIK

Toplam148 sayfadan oluşan seçim beyannamesini tanıtan Başkan Karaosmanoğlu programda bugüne kadar yaptığı icraatlara da yer verdi. Başkan Karaosmanoğlu “Yeni Türkiye”de şehirciliğin lokomotifi olduk. Kocaeli’nin altyapısını baştan aşağıya yeniledik. Yatırımlarımızı kendi kaynaklarımızla borçlanmadan yaptık. Çevrecilikte dünya çapında bir dönüşüme imza attık. Vaatlerimizden daha fazlasını yaptık. Yeni dönemde ise şehirlerarası yarışta yeni bir atağa başlıyoruz” dedi.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM (METRO)        

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerini 35 ana başlıkta değerlendiren Başkan Karaosmanoğlu projelerin her birinin kendi içinde projelerle çoğaldığını ve 200’ün üzeride yatırım içeriğinin bulunduğunu belirtti. 

Başkan Karaosmanoğlu “D-100 istikametinde, Körfez’den başlayarak Derince, İzmit, Kartepe Cengiz Topel Havaalanı güzergâhında çalışacak Hafif Raylı Sistem (Metro) hattı kurulacak. Ulaşım Mastır Planı doğrultusunda proje ihalesi gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir’deki gibi yapılacak” dedi.

 

TRAMVAY                                                                                             

Başkan Karaosmanoğlu “Sekapark-Yahya Kaptan-Otogar güzergâhında gidiş ve geliş toplam 13 kilometrelik tramvay hattı kurulacak. Hattın proje ihalesi gerçekleştirildi. Hızlı trenle ilgili il sınırlarımızda 2 noktada İzmit ve Gebze’de istasyonlar kurulacak. Hızlı trenden, Kocaeli’nin şehirlerarası ve şehir içi ulaşımında azami derecede faydalanmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız Ankara’ya 2,5 saatte İstanbul’a 30 dakikada seyahat edebilecekler”bilgilerini verdi.

 

BANLİYÖ HATTI VE MARMARAY GEBZE                                                                           

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü “İstanbul-Kocaeli-Sakarya Banliyö hattı rehabilite edildikten sonra hizmete alınacak. Bütün istasyonlar yenilenecek, şehir içi toplu ulaşım araçlarının güzergâhları, yaya ve bisiklet yolları banliyö istasyonlarına göre yeniden düzenlenecek. Marmaray Gebze projesi ile Büyükşehir Belediyesi istasyonları ile Organize Sanayi Bölgeleri, Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova şehir merkezlerini toplu taşıma sistemleriyle entegre edilecek. Kocaeli, Marmaray üzerinden İstanbul ve Avrupa’ya kesintisiz bağlanacak. Kocaeli Ulaşım Master Planı’nda da öngörülen Sabiha Gökçen Gebze metrosu, hem şehir içi hem şehirlerarası ulaşıma büyük katkı sunacak” 

 

YENİ TÜNEL VE KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR                                     

Başkan Karaosmanoğlu yeni dönemde trafiğin yoğunlaştığı noktalarda kavşak çalışmaları yapılacağını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu “İzmit Otogar, Köseköy, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Sanayi Kavşağı, Başiskele sınırlarında D-100, D-130 üzerine kurulacak olan tünel ve köprülü kavşaklarla şehir trafiği akıcı hale gelecek. Transit güzergâhtaki sinyalizasyonlar kaldırılıp, şehir içi erişim hızı artacak. Şehrin 5 noktasına toplama ve dağıtım işlevi görecek transfer merkezleri oluşturacağız. Bu merkezler hem toplu taşımadan kaynaklanan şehir içi trafik yükünü azaltacak, hem de yeni raylı sistemlerin şehir içi trafiğe entegrasyonunu sağlayacak” dedi.

 

HALKIN ONAYIYLA FUAR ALANINDA DÖNÜŞÜM

Fuar alanının Kocaeli’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını belirten Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “İzmit şehir merkezinde bulunan fuar alanında dönüşüm gerçekleştirilecek. Dönüşüm projeleri hazırlanarak, vatandaşların onayı ile seçilen proje uygulanacak. Başta İzmit, Gebze, Derince ve Kartepe olmak üzere ihtiyaç olan ilçelere kongre merkezleri inşa edilecek. Kocaeli kongre turizmi için bir cazibe merkezi olacak. Sanayinin şehir dışına transferini takiben, şehir merkezlerinde boşalan alanlar, nüfus ve ihtiyaçlar dikkate alarak nitelikli ticari ve sosyal alanlara dönüştürülecek. Kentsel Gelişim Bölgeleri ve nitelikli ticari alanlarla şehrin kuzey-güney, doğu-batı aksında dengeli gelişmesi sağlanacak” dedi.

 

DOĞAL YAŞAM PARKI                                                                      

Başkan Karaosmanoğlu vatandaşların vakit geçirebilecekleri projeleri de şöyle dile getirdi. “Şehrin doğusunda, Kartepe Uzunçiftlik’te 1000 dönümlük bir arazi üzerine yeni bir Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı kurulacak. Türkiye’de ilk olacak bu parkta, hayvanlar doğal ortamlarında yaşarken, ziyaretçiler cam vitrinler ve asma köprülerden onları gözlemleyebilecek.  Türkiye’nin en görkemli akvaryumlarından birisi Kocaeli ’de kurulacak. Bu akvaryumda Marmara ve Karadeniz’de yaşayan balık türlerinin yanı sıra okyanus canlılarının da yer alacağı ve aynı bölgede bütün su sporu aktivitelerinin yapılacağı bir Aquapark kurulacak.

Son Güncelleme: 14.03.2014 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38