banner28

Başkan, ‘’Kardeşlerimizin gözyaşı ve kanı dökülüyor’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli TV’de Harun Beyaz’ın sunduğu İftar Vakti Programına konuk oldu.

Başkan, ‘’Kardeşlerimizin gözyaşı ve kanı dökülüyor’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli TV’de Harun Beyaz’ın sunduğu İftar Vakti Programına konuk oldu.

10 Temmuz 2015 Cuma 12:53
Başkan, ‘’Kardeşlerimizin gözyaşı ve kanı dökülüyor’’

Ramazan ayının ülkemizde huzur ve bereket içerisinde geçtiği bu günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli TV’de Harun Beyaz’ın hazırladığı ve sunduğu İftar Vakti programına konuk oldu. Programda Ramazan ayının güzelliklerinden de bahsedilirken, özellikle İslam ve gönül coğrafyamızdaki yangınların da bir an önce sönmesi istendi. İftar programında birçok önemli konuya değinen ancak İslam dünyasının sorunlarını özellikle dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çevremize baktığımızda İslam coğrafyasındaki acılar her Ramazan ayında artıyor. Bizler bu duruma çok üzülüyoruz. Çile çeken kardeşlerimizin gözyaşı ve kanı dökülüyor. İnşallah bu acılar en yakın zamanda biter” dedi.

“BATI, SEVGİ MEDENİYETİ DEĞİLDİR”

Gönül coğrafyamızda dökülen kanın ve gözyaşının batılı ülkelerin umurunda olmadığını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Batı medeniyeti maalesef bir sevgi medeniyeti değildir. Saygı değil çıkar, para, petrol ve doğalgazı insandan önce düşünen bir yapıya sahiptir. Ölümlerin olmasını asla dert etmiyorlar. Bazı yabancı güçlerin bizim ve gönül coğrafyamızda planları olduğunu biliyoruz. Ülkemizi de kuşatmak için mücadele ediyorlar. Müslüman kardeşlerimiz kendi diyarlarında tecrit ediyorlar. Milli birliğimizin, maneviyatımızın ve beraberliğimizin güçlü olması gerekiyor” diye konuştu.

“RAMAZAN PAYLAŞMA VE MERHAMET AYIDIR”

Başkan Karaosmanoğlu, Ramazan ayının paylaşma ve merhamet ayının olduğunu da hatırlatırken, “Ramazan, aynı zamanda Kur’an ayıdır. Ramazan bize okumayı, bilgili ve donanımlı olmayı öğretirken, önemli değerlerimiz olarak gördüğümüz adalet ile erdemli olmamızı da söylüyor. Kin ve nefretten uzak kardeşlik duyguların geliştiği bir ay olmalıdır Ramazan. Paylaşmanın yanı sıra mümkün olduğunca da gariplerin sofrasına gitmenin önemli olduğu mübarek bir aydır Ramazan. Onlarla beraber hangi sıkıntıyı çekiyorlarsa bizler de onlarla yaşamalıyız. Özellikle şahsım şehrimdeki gariplerin evlerine konuk oluyorum. Sosyal hayatta garip ve yetim kalmış insanımızın dertlerine çare olmaya çalışırken, vatandaşlarımızdan da bu konu üzerinde hassasiyetle durmasını istiyorum” dedi.

“HİZMETTE DURMADIK, AYNI HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ”

Kısır siyasi çekişmelerin ülkemize zarar vereceğini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Hükümetin kurularak halkımıza hizmet etmesini çok önemli olduğunu söylemek isterim.  Şu anki siyasi durumu göz önüne alırsak, Büyükşehir olarak geçmişte nasıl hizmette ettiysek, durmadan ve aynı heyecanla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü vatandaşımızın memnuniyetini çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.07.2015 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38