Başkan, Kocaeli Bilim Merkezini inceledi

Kocaeli’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden yer alan Kocaeli Bilim Merkezinin açılışına çok az bir zaman kala, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geleceği bilim insanların yetişmesinde katkı sağlayacak

Başkan, Kocaeli Bilim Merkezini inceledi

Kocaeli’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden yer alan Kocaeli Bilim Merkezinin açılışına çok az bir zaman kala, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geleceği bilim insanların yetişmesinde katkı sağlayacak

15 Mart 2015 Pazar 15:05
 Başkan, Kocaeli Bilim Merkezini inceledi

 Bu etkin projeyi yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Feyzullah Okumuş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Birim Müdürleri ve Proje sorumluların hazır bulunduğu incelemede, Başkan Karaosmanoğlu’na gelinen son nokta hakkında bilgiler verildi.

 ONLARCA DÜZENEK VAR

Kocaeli Bilim Merkezi’nde çocuklara, gençlere ve bilim seven herkese hizmet verecek 200’e yakın düzenek hazır bulunuyor. Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan proje de bilim gösterileri, kamplar, sertifika programları, bilim insanlarıyla söyleşiler, seminerler ve konferanslar düzenlenecek. Merkez’de ayrıca ulusal ve uluslararası kongrelerin yanı sıra proje yarışmalarına da ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu düzenekler çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Hatta bilimi seven tüm halkımızın bu projede zamanlarını geçirecek. Aile büyüklerin çocuklarıyla ve torunlarıyla burada anı yaşamalarını, müzede ki eserlerle keyifli dakikalar harcamalarını arzu ediyorum. Görev yapacak personelimiz de burayı ziyaret herkese maksimum düzeyde faydalı olmak için yoğun biçimde çalışacaklar. Burası ülkemize örnek olacak ve eğitime katkı sağlayacak büyük bir projedir” dedi.  

 BİLİM SULTANLARI SERGİSİNİ GEZDİ

Kocaeli Bilim Merkezi’nde sergilenecek “Bilimin Sultanları” sergisine de ev sahipliği yapacak müzede, İslami İlimler ve İslami Alimlerin dünya bilimine kazandırdığı buluş ve eserler de tanıtılacak. Müslüman bilim insanlarının icat ve keşiflerinin sergileneceği Bilimin Sultanları Sergisi’nde astranomi, matematik, sanat ve mimari, teknolojik buluşlar, tıbbi buluşlar ve keşifler, bilgelik evi, optik bilimlerin temeli, su tulumbaları, en büyük kâşifler olmak birçok bölüm yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sergiyi gezerek, yetkililerden detaylar içeren bilgiler aldı. Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımızın ve Müslüman bilim insanlarının yaptıkları icatları burada sergilemek, hafızanın tekrar yenilenmesine katkı sağlayacak. Çocuklarımızın ve gençlerimiz geçmişteki buluşların Müslümanların arasından çıktığını gösterme niyetindeyiz. Burada yaptığımız şimdiki neslimize genlerinde bulunan özgüveni tekrar ortaya çıkarmaktır. Bu sergi gençlerimizin heyecanlanmasına, geçmişteki atalarının nedenli önemli adımlar attığını gözler önüne sermek için fırsat olacaktır. Geleceğin yeni bilim insanlarının ortaya çıkmasında, burasının önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 DÜZENEKLERİ TEK TEK İNCELEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi’nde sergilenen düzenekleri de tek tek inceledi. Eğitim salonlarında yer alan düzenekler hakkında çalışanlardan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Bilim Merkezini ziyaret eden öğrencilere yeni ufuklar kazandırılması için eğitmenlerin yüksek performans sergilemesini istedi. Bilim merkezindeki atölyelerde Fizik ve Astronomi, Kimya, Biyoloji, Roket ve Havacılık, Elektrik Elektronik, Mekatronik ve Robotik, Matematik ve Zeka Oyunları, Yerbilimleri ve Arkeoloji eğitimleri verilecek. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu düzeneklerde eğitim alacak her çocuğumuzun içinde ki enerjinin ve kapasitesinin dışarı çıkarılması sağlanacak. Bu da gelecekte ülkemizden dünyaya yön verecek bilim insanlarının çıkmasına neden olacak. Ülkemizin 2023-2071 hedeflerine ulaşmasın da bu merkezlerin katkısı çok ama çok önemlidir. Genç beyinler burada kendini bulacak ve gelecek tasavvurumuzda ki ülkenin güçlü yarınları burada değer kazanacak” açıklamasını yaptı.

 

Son Güncelleme: 15.03.2015 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38