Başkan, ‘’Kulağımızı haktan ve halktan ayırmayacağız’’

Başiskele’nin muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sosyal devlet olma yolunda muhtarların önemini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladı.

Başkan, ‘’Kulağımızı haktan ve halktan ayırmayacağız’’

Başiskele’nin muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sosyal devlet olma yolunda muhtarların önemini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladı.

04 Kasım 2015 Çarşamba 11:03
Başkan, ‘’Kulağımızı haktan ve halktan ayırmayacağız’’

Başiskele’li muhtarlarla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplantıda sosyal devlet vurgusunu bir kez daha ön plana çıkardı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve AK Parti İlçe Başkanı Dr. Şahin Talus’un da katıldığı toplantıda Başkan Karaosmanoğlu, “Halka en yakın olan devlet birimi, muhtarlıktır. Bizler kamu görevi yapıyoruz. Tek farkımız bizi halkın seçmesidir. Kulağımızı haktan ve halktan ayırmayacağız. Yerel yönetimlerle olan ilişkilerimizi sıkı tutarak, devletimizin sosyal alanlarda ki rehberi olacaksınız” dedi.  

 MUHTARLARIMIZ BİZLERİN ELİ AYAĞIDIR

Muhtarları şahsen ve bütün kalbi duygularıyla önemsediğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Muhtarlarımız bizlerin eli ayağıdır. Vatandaşımızın sıkıntısını bilen ve görenler sizlersiniz. Seçimler gelip geçer. Muhtarlık göreviniz boyunca kimin oy verip vermediğine bakmaksızın, hizmetlerin yapılmasını sağlayacaksınız. Bu bizim insani ve İslami görevimizdir. Bazı küçük mahallelerimizde muhtarlarımızın bu duruma daha dikkat etmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 HERKESE EŞİT BİR ŞEKİLDE HİZMET VERECEĞİZ

Büyükşehir ve İlçe Belediyeler olarak hizmetleri eşit bir şekilde yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin de herkese eşit bir şekilde davranarak hizmetlerinize yön vermenizi istiyorum. Muhtarlarımız yetime, öksüze, garibe ve bakıma muhtaç insanlarımıza yardımcı olsun. Babalık, analık, abilik ve ablalık yapsın. Kimseye kıymet bilmez demeden siz üzerinize düşeni yapın. Muhtar olarak gücünüzü yetmediği noktada bizler buradayız, sizlerin yanınızdayız” diyerek konuşmasına devam etti.

 MAHALLEMİZDE VE KÖYÜMÜZDE KİMSE AÇ KALMASIN

Sosyal devlet ve sorumluluk sahibi yerel yönetimler olarak, muhtarlarımızla beraber halkın tüm ihtiyaçlarına duyarlı bir idare mantığını benimsediklerinin altını ayrıca çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Mahallemizde ve köyümüzde kimse aç kalmasın. Bu olursa ilk sorumlusu siz olursunuz. Sonra İlçe Belediye Başkanlarımız ve biz sorumlu oluruz. Herkesin problemlerin giderecek imkânımız var. Gücü yetmeyene yardımcı olacağız. Düşkünlerimizin elinden tutun ve problemleri çözün. Bize o insanların duaları lazım. Bu memleket onların duasıyla ayakta kalıyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız her vatandaşımızla yakından ilgileniyor. Bakanlıklarımızın yardımlarını da çok iyi takip ederek, vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyelim. Garip ve zor durumda yaşayan vatandaşımız kalmasın ve sosyal devlet olmanın gereğini yapalım. Her ay toplantılar yaparak değerlendirmeler yapalım. Yerelim yönetimlerimizle iletişim kanallarını devamlı açık tutalım. Sosyal yönden mahallemizin rehberi olalım” açıklamasını yaptı.

 13 YIL ÖNCESİNİN DEVLETİ GERİLERDE KALDI

Geçmişin sosyal devlet olarak çökmüş yönetimlerin çok gerilerde kaldığını özellikle vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “On üç yıl öncesinin devleti artık gerilerde kaldı. Çok şükür ülkemiz güçlüdür. Her daim kulağımızı haktan ve halktan ayırmayacağız. Garip ve gurabanın duası bizim için bereket kaynağıdır. Tayyip Erdoğan’ın en önemli özelliği gariplere olan ilgisi ve alakasıdır. Onları özellikle kollayacaksınız talimatları vardır. Muhtarlarımız da halktan kopmayacaktır. Nöbetimizi son dakikaya kadar en güzel şekilde tutacağız. Muhtarlar ve Belediye başkanları olarak üzerimizde sorumluluklar var” dedi.

 EN UZAK KÖYÜMÜZÜN BİLE İMAR PLANI OLACAK

Planlı bir kentleşmenin de önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “En uzak köyümüzün bile imar planı olacak. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte bunu gerçekleştireceğiz. Benim mahallemin vadileri en güzel olmalı diye muhtarlarımız kendi aralarında tatlı rekabet halinde olmalıdırlar. Mahallelerinizin çağın gerisinde kalmaması için can başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. 1 Kasım seçimleri de memleketimiz için hayırlı olsun. Hizmet edenleri bu millet bir kez daha bağrına bastı. Halkın bizde umudu ve beklentisi var” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra tek tek muhtarları dinledi.

 

Son Güncelleme: 04.11.2015 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38