banner28

Başkan, ‘’Mazlum milletler yetim değildir’’

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk’ü konuk etti.

Başkan, ‘’Mazlum milletler yetim değildir’’

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk’ü konuk etti.

01 Aralık 2015 Salı 11:24
Başkan, ‘’Mazlum milletler yetim değildir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, merkezi Kayseri’de bulunan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk’ü ağırladı. Kocaeli Bilim Sanat ve Kültür Derneği’nin Saatçi Veli Efendi Konağı’nda düzenlediği “Kültürden İrfana Sohbetler” adlı programa katılmak için Kocaeli’ye gelen Tümtürk’ü misafir eden Başkan Karaosmanoğlu, “Dünya’daki mazlum milletler yetim değildir” dedi.

 SON GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Doğu Türkistan’da yaşanan son gelişmeleri Genel Başkan Seyit Tümtürk’ten öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, özellikle son aylarda yaşanan Doğu Türkistanlıların pasaportla yurt dışına çıkışlardaki kolaylığın memnuniyet verici olduğunu da ifade etti. Çinli Müslümanlara verilen hakların Doğu Türkistanlılara da verilmesinin önemine vurgu yapan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son Çin ziyaretinden sonra Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin yurt dışı çıkışlarında yayınlanan genelge ile pasaport verilerek kolaylaştırıldı. Bizlerin talebi Çinli Müslümanlara verilen hakların Doğu Türkistanlılara da verilmesidir. Uygur Türklerinin uluslararası hukuk içerisinde yaşamlarını sürdürmesi bizlerin en önemli isteğidir” açıklamasını yaptı.

 KOCAELİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM GEÇİRMİŞ

Kocaeli Bilim Sanat ve Kültür Dernek Başkanı Recep Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı birliktelikte Tümtürk ayrıca, “Kocaeli’ye son gelişimden itibaren muazzam bir değişim geçirdiğini gördüm. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nu hizmetlerinden dolayı tebrik ederim” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu da birliktelikten dolayı ayrıca memnuniyetini dile getirdi. TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, gönül coğrafyamızdaki yerel yönetimlere desteklerinin süreceğini de özellikle belirtti.

Son Güncelleme: 01.12.2015 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38