Başkan, "Millet olarak soykırım yapmadık"

Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi'ne konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Büyük medeniyete sahip bir millet olarak tarihte, hiçbir zaman soykırım yapmadık" dedi.

Başkan, "Millet olarak soykırım yapmadık"

Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi'ne konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Büyük medeniyete sahip bir millet olarak tarihte, hiçbir zaman soykırım yapmadık" dedi.

04 Ekim 2015 Pazar 12:16
Başkan,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu SEKA Park alanı içerisinde yer alan Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi'ne misafir oldu. Ülkemizin en güzel kentlerinden birisinde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü kültürel zenginliklerini geçmiş tarihi dönemlerde olduğu gibi şimdide önemsendiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Büyük bir medeniyete sahip bir millet olarak, tarihte hiçbir zaman soykırım yapmadık. Milletimizi oluşturan her kesimin diline, örfüne, kültürüne ve yaşayış tarzına saygı duyduk. Bunun böyle devam etmesi içinde hep beraber çalışmalıyız" dedi.

 

KOCAELİ, KÜLTÜREL BİR ZENGİNLİĞE SAHİPTİR

 

Kafkas Kültür Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, Kocaeli'nin Türkiye'nin büyük bir kültürel zenginliğine sahip bir şekilde yaşadıkları söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Anadolu, Kafkaslar, Balkanlar, Güney, Kuzey, Doğu, Güneydoğu ve gönül coğrafyamızdan kardeşlerimiz burada şehrimizde güven ve huzur içerisinde şiirleriyle, türküleriyle, örf ve adetleriyle birlikte burada yaşamaktadırlar. Kentimizde yaşamını sürdüren halkımızın güzelliği ve kardeşçe yaşama isteğiyle alakalı bir durum olan bu kültürel zenginlik, bizler için çok önemli ve korunması gereken bir değer olarak devam edecektir" şeklinde konuştu.


AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA YAŞAYACAĞIZ​

Kocaeli' de altyapı, üstyapı ve çevre noktasında önemli aşamalar kaydettiklerinin altını da çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Birlik ve beraberlik içerisinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinin altında yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için hepimiz çaba sarf edeceğiz. Bu topraklarda yaşamak için buraya gelen dedelerimizin ve annelerimizin nasıl büyük bir çile ve ızdırap çektiklerini gençlerimize ve torunlarımıza anlatmalıyız. Bu anlayışla geleceğe nasıl bakacaklarını da keşfetmiş olurlar" açıklamalarını yaptı.

 

DİL OLMADAN MEDENİYET OLMAZ

 Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi'nde ki konuşmasında medeniyet kurmada ve yaşatmada dilin öneminden de bahseden TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Dil üzerinde özellikle hassasiyet içerisinde duruyorum. Ülkemizde kullandığımız dil Türkçedir. Bu bizlerin anadili olmakla birlikte, özellikle halkımızın farklı atadan ve anadan gelen ata dilini de çocuklarımıza ve torunlarımıza öğretmemiz gerekiyor. Medeniyetler dille yaşar. Dil olmadan medeniyette olmaz. Hangi dil olursa olsun ülkemizde rahatça kullanılabiliyor. Geçmişte sıkıntıları yaşanmıştı ama artık bu durum çok gerilerde kaldı. Şimdilerde daha özgür bir ülkede yaşıyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak bütün dillerimizin ve medeniyetimizin yaşaması için yardım ediyoruz. Anadilimizi unutturmayacağız. Dili unutursak medeniyetimizi ve geçmişimizi unuturuz. Dil bir zenginliktir ve bütün dernek yöneticilerimizin bu konu üzerinde çaba sarf etmesini istiyorum" diye konuşarak sözlerini tamamladı.    

 

KAFKAS KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ

 

Dil kursları, sanat müziği korosu gibi derneklerinin 24 saat açık tutmaya çalıştıklarını söylen Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ise, "Dil kaybolursa, insanlık kültürü de kaybolur. Kocaeli Kültür Mozaiğidir ve bizlerde Kafkas Kültürünü yaşatmak ve diğer kültürlerle entegre olması için çalışıyoruz'' dedi. Gecede Kafkas yemekleri de sergilenirken, organizasyona Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Necmi Özen, Kültür Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda Kafkas kökenli vatandaşımız da hazır bulundu.


Son Güncelleme: 04.10.2015 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38