Başkan, “Ortak üretim, yatırım ve paylaşım dünyayı güzelleştirir”

Başkan Karaosmanoğlu, ortak üretim, yatırım ve paylaşımın dünyada bütün olumsuzluklar ortadan kaldıracağını söyledi

Başkan, “Ortak üretim, yatırım ve paylaşım dünyayı güzelleştirir”

Başkan Karaosmanoğlu, ortak üretim, yatırım ve paylaşımın dünyada bütün olumsuzluklar ortadan kaldıracağını söyledi

18 Ekim 2015 Pazar 14:11
Başkan, “Ortak üretim, yatırım ve paylaşım dünyayı güzelleştirir”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Avrupa İşletmeler Ağı üyesi Doğu Marmara ABİGEM ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde, “Match4Industry” ticari iş görüşmeleri organizasyonuna da katıldı. Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un teşrifleriyle gerçekleşen, ticari ve sanayi alanında üretim yapan firmaların katıldığı Match4ındustry Eşleştirme Etkinliği’nde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Dünyada gerçekleştirilecek yatırımlar ve üretimler kalkınmamıza, gelişmemize, insanımızın huzuruna ve mutluluğuna katkı sağlayacaktır. Ortak yatırım çalışmaları ve paylaşımlar dünyada bütün olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına destek olacaktır” dedi.

 SANAYİCİMİZE VE YATIRIMCIMIZA DESTEK OLUYORUZ

Birçok yabancı ülkeden gelen firmalar Türkiye pazarında stratejik ortaklarını bulmak, Türk firmalar ile ticari ve teknolojik işbirliği yapmak amacıyla Gebze’de buluştu. Match4ındustry Eşleştirme Etkinliği öncesi Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un onuruna verilen sabah kahvaltısında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımıza, sanayicimize ve ticaret erbabımıza hizmet etmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, varlıklı olmasına ve insanımızın onurlu yaşaması için önemli katkılar yapıyoruz. Bu katkı aynı zamanda iş dünyamızla birlikte gelişiyor. Yerel yönetimler olarak güçlü üretim ve ticaret için üreticimizin önünü açıyoruz, kolaylaştırıyoruz. Bu amaçla ulaşım noktasında master planımızı yaptık. Bütün bu üretilen mallar, hammaddeler ve yerine ulaştıracağımız mamullerimizin depolanacağı merkezlerin lojistik master planlarını gerçekleştirdik. Kocaeli’nin hem üreten, hem de yaşanan bir kent olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

 DÜNYA ÇOK KÜÇÜK BİR HALE GELDİ

İş çevreleri ve yabancı konukların katıldığı ticari iş görüşmelerin açılışında dünyanın çok küçük bir hale geldiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Uluslar arası işbirliğimiz açısından bu organizasyonları önemli buluyorum. Güzel sonuçların çıkacağı işbirliği ortamının oluşmasını istiyorum. Burası bir üretim, sanayi, liman ve ticaret kentidir. Bizlerin temel amacı yaşanabilir sağlıklı bir kent oluşturmaktır. Bir taraftan üreteceğiz, satacağız ama çevremizi koruyacağız. Son 12 yıldır Kocaeli’de çok önemli ve büyük adımlar atıldı. Sahillerimizden, havamıza, toprağımızdan suyumuza kadar birçok tesisi yaptık. Bu anlamda çevreye duyarlı olan sanayici ve iş adamlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 KARDEŞLİK ŞEHİR PROTOKOLLERİ İMZALANDI

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un da katıldığı toplantıda, Gebze Belediyesi ve Tataristan’ın Tyulçi Bölgesi Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İki ülke arasında firmaların ticari ilişkilerinin artırılması, karşılıklı ticaret yayınlarının ve tekliflerinin duyurulması, karşılıklı düzenlenecek fuar ve diğer etkinliklere iştirak edilmesi ve karşılıklı delegasyonlar düzenlenmesi amacıyla Kocaeli Sanayi Odası ve Tataristan Sanayi ve Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Gebze Workinn Otel’de gerçekleştirilenMatch4ındustry Eşleştirme Etkinliği açılış törenine Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Rusya Federasyonu Ankara  Başkonsolosu Andrew Kolov, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Tataristan Yatırım Geliştirme Ajansı Başkanı Taliya Minullina, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ve Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan katıldı.

 

Son Güncelleme: 18.10.2015 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38