Başkan Özdağ’dan ‘Zirve’ değerlendirmesi

Kocaeli iş dünyasını temsilen G20 Liderler Zirvesi’ne katılan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, zirveyi değerlendirdi

Başkan Özdağ’dan ‘Zirve’ değerlendirmesi

Kocaeli iş dünyasını temsilen G20 Liderler Zirvesi’ne katılan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, zirveyi değerlendirdi

17 Kasım 2015 Salı 14:07
 Başkan Özdağ’dan ‘Zirve’ değerlendirmesi

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 90'ını, ticaretinin yüzde 80'ini ve nüfusunun 2/3'ünü temsil eden G-20’nin Antalya Liderler Zirvesi’ne davetli olarak katıldı. G20 Liderler Zirvesi kapsamında, birçok önemli Türk ve yabancı şirketin yönetim kurulu başkanı ile üst yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen B20 Zirvesi’nde de yer alan Başkan Özdağ, Kocaeli dönüşünde büyük Antalya buluşmasını değerlendirdi.

YOĞUN GÜNDEM

2 gün süren G20 Liderler Zirvesi’nde küresel ekonomi, diplomasi ve siyasi konular; iklim değişiklikleri, büyüme, yatırımlar, ticaret, istihdam ve rekabetçilik başlıkları altında kapsamlı bir şekilde ele alındı. Özellikle reformlar ve küresel durgunluktan çıkışa yönelik stratejilerin detaylandırıldığı G20 Liderler Zirvesi ile eş zamanlı olarak, Türkiye'nin girişimleriyle hayata geçirilen ve üye ülkelerin iş dünyasını bir araya getiren B20 (İş), istihdama yönelik faaliyet gösteren L20 (Emek) ve organizasyon bünyesinde karşılıklı fikir alışverişini amaçlayan T20 (Düşünce) oturumları gerçekleştirildi.

‘GELENEKSEL YÖNTEMLER YERİNE PROFESYONEL ANLAYIŞ VE DİJİTAL DÜNYA’

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm kurumların G20 organizasyonunu ve B20 oturumlarını çok başarılı bir şekilde hazırlayıp yürüttüklerini vurgulayan Başkan Özdağ, “Faiz oranlarının yüksekliği, girişimci sayısının azlığı, KOBİ’lerin finansa erişiminde kolaylık sağlanması, iş dünyasının geleneksel yöntemler yerine profesyonel anlayışla karar vermesi gerekliliği, dijital dünyanın kolaylaştırıcı yönünün yaşamımızın her alanına entegre edilmesi, özellikle de kadın girişimciliğin önemi zirvede bir kez daha ön plana çıktı. Bu konuda alınan kararların uygulanabilirliği ve kısa vadede tüm dünya ülkelerine yayılması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda, şimdiye kadar 45 ülkenin imzaladığı, Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasına 2016’nın ilk yarısına 107 ülkenin imza atacağını ümit ediyoruz. Ekonomik büyümenin sağlanması, istihdam oluşumunun desteklenmesi, kalkınmanın teşvik edilmesi ve tüm politikaların kapsayıcılığının artırılması için ortak çözüm üretilmesi gerekmektedir. Çünkü bilindiği üzere hali hazırda 1.1 miyar insan elektrik olmadan hayatlarını sürdürmeye çalışıyor ve yine 2.9 milyar insanın yemek pişirmek için geleneksel biyoyakıt kullanmak zorunda olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda G20 Zirvesi’nin faydalı olacağını umuyorum” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 18.11.2015 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38