Başkan, ‘’Şehri imar ederken, nesli ihmal etmeyeceğiz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Anadolu İHL’de öğrencilerin konuğu oldu

Başkan, ‘’Şehri imar ederken, nesli ihmal etmeyeceğiz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Anadolu İHL’de öğrencilerin konuğu oldu

17 Aralık 2015 Perşembe 12:17
Başkan, ‘’Şehri imar ederken, nesli ihmal etmeyeceğiz’’

Kocaeli’nin köklü ve uzun bir geçmişi, bunun yanı sıra yetiştirdiği yüzlerce öğrencisiyle kentimizin gurur kaynağı olan İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bu seferki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitimci ve yazar Sait Çamlıca’nın bir sözünü sizlere aktarmak isterim; ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder.’ İşte bu söz şu an ülkemizde yaşadığımız sorunların temel kaynağını oluşturuyor. Geçmiş dönemlerde bunun ülkemizde ihmal edildiğini görerek yaşadık. Şimdi bu sözün verdiği ilhamla bizler şehri imar ederken, nesli de ihmal etmeyeceğiz diyoruz” ifadesini kullandı.

 HAYATA İYİ HAZIRLANACAKSINIZ

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Birdane’nin de eşlik ettiği söyleşide konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yüce Rabbimizin rızasının olduğu çizgide yürüyeceğiz. Hayata iyi hazırlanacak, ahlak, ihlas, samimiyet ve iyi bir insan olmak için çaba göstereceğiz. Asla çevremize zarar vermeyen, elinden geldiği kadar faydalı kul olarak görevimizi yerine getireceğiz. Hayattaki gayemiz her şeyin daha güzelini yapmak olsun. İleride yapacağımız meslekleri de bu anlayışla ifa edersek, kazanan insanımız, ülkemiz ve medeniyetimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

 BİLGİSAYAR VE İNTERNET BİZİM KÖLEMİZ OLSUN

İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle hayat tecrübelerini paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Rabbim sizlere bu güzel fırsatları verirken, sizlerin de bunu en güzel şekilde değerlendireceğinizden şüphem yok. Burada bir hatırlatma yapmak isterim. Günümüzün en büyük hastalıklarından bilgisayar, internet ve sosyal medyanın asla kölesi olmayın. Elbette ihtiyacınız kadar bu teknolojilerden faydalanacaksınız. Ancak bilgisayar ve internet sizin köleniz olsun. Onlara bağımlı yaşamayın. Sizi hayattan ve gerçeklerden koparabilir. Kendinizi iyi yetiştirerek geleceğe hazırlanın” diye konuştu.

 BELEDİYE BAŞKANLIĞI MESLEK DEĞİLDİR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, karşılıklı soru ve cevap şeklinde geçen söyleşide genç beyinlere duygularını, düşüncelerini ve fikirlerini ifade etme şansı verirken, gelen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Bir öğrencinin, ‘’Bizim yaşlarda iken belediye başkanı olmak gibi bir hedefiniz var mıydı?’’ sorusuna da, “Belediye başkanlığı bir meslek değil, görevdir. Kocaeli halkının yarısı bizi göreve getirirken, omuzlarımıza da büyük bir sorumluluk yükledi. Unutmamak gerekir ki, makamlar insanları aldatmamalıdır. Para, yetki ve mevki arttıkça risk çoğalır. Tehlike artar. Onun için çok sağlam olmak gerekir. Sorunuzun asıl cevabına gelince de. Sizlerin yaşlarında iken böyle bir hedefim yoktu. Makamlar gelip geçicidir. Allah takdir ederse olur” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 AİLENİZ SİZİN BAŞARILI OLMANIZI İSTER

Hayatın gerçekleri haricinde belediyecilik hizmetlerinin de konuşulduğu söyleşide, ailelerin çocuklarından beklentilerini de anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Unutmayın her anne ve baba çocuklarının başarılı olmasını ister. İşte bu eğitim noktasında ister yaşantı isterse herhangi bir konuda sizin iyi insan olmanız onların mutlu olmasını sağlar. Sizler bizlerin yeğenleri ve torunlarısınız. Sizlerin güzel yetişmesi kadar beni mutlu edecek başka bir şey yoktur. Köprüler, kavşaklar, yollar veya başka birçok hizmet yapabilirsiniz. Ancak gençliğimizi iyi yetiştirmek kadar daha önemli bir şey yoktur. Bugün bu nöbet bizde, yarın sizlerde olacak. Sizler çok daha güzel eserler bırakacaksınız. Bunun için neslimizi iyi yetiştirmek gerekiyor” açıklamasını yaptı.

 HARÇLIĞIMLA ALDIĞIM İLK KİTAP SAFAHAT’TIR

Okumanın insan üzerindeki olumlu etkilerini de öğrencilerle paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, “Gelişim noktasında bize en önemli desteği elbette kitap verecektir. Donanımlı ve çağla yarışan ancak geçmişin değerlerini üzerimizde barındırmak istiyorsak muhakkak kitap okumalıyız. Biriktirdiğim harçlıklarla aldığım ilk kitap ise İstiklal Marşımızın yazarı, mütefekkir ve alim Mehmet Akif Ersoy’un Safahat kitabı olmuştur. Akif’in ülkemizin aydınlanmasında ve özgürleşmesinde büyük bir katkısı vardır” dedi. Genç bir kız öğrencinin, ‘’Spor tesislerindeki hizmetler nedeniyle sizlere teşekkür ederim’’ sözleri üzerine Başkan Karaosmanoğlu da, “Bu yerler siz kıymetli çocuklarımız için yapıldı. Sağlıklı ve kaliteli tesislerde hayata iyi hazırlanmanız bizlerin öncelikleri arasında yer alıyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle buluşmasına fırsat veren İzmit İmam Hatip Lisesi Okul ve Aile Birliği yönetimine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 

Son Güncelleme: 17.12.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38