Başkan, ‘’Terörle mücadelede ortak hareket etmeliyiz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tük Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 4’üncü olağan kongresinde TRT AVAZ’ın canlı yayınında önemli mesajlar verdi.

Başkan, ‘’Terörle mücadelede ortak hareket etmeliyiz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tük Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 4’üncü olağan kongresinde TRT AVAZ’ın canlı yayınında önemli mesajlar verdi.

11 Eylül 2015 Cuma 12:51
Başkan, ‘’Terörle mücadelede ortak hareket etmeliyiz’’
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 4’üncü olağan genel kurulunda üçüncü kez Birlik Başkanlığına seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Panorama 1453 Sosyal Tesislerinde TRT Avaz’ın canlı yayın konuğu odu. TDBB olarak dünya coğrafyasında 24 ülkeden 1100 belediyenin üye olduğunu canlı yayında vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim gönül coğrafyamızda Orta Asya’dan Balkanlara Kuzey Afrika’dan Orta Doğu’ya varıncaya kadar birçok belediye bünyemizdedir. Bu üye belediyelerimizle işbirliği yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarının maddi ve manevi paylaşımını da yapıyoruz. Tek vücut olarak gönül dünyamız teröre karşı sesini yükseltmelidir. Ortak bir strateji geliştirmeliyiz” dedi.
“ÇANAKKALE’Yİ BU GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN İNSANIYLA KAZANDIK”
Başkan Karaosmanoğlu üye belediyelerin temsilcilerini Çanakkale’yi de ziyaret edeceklerini ifade ederken, “Üye belediyelerimizde görevli personeller bizzat arazide yapılan projeleri görüyor. Bu da çok faydalı oluyor. Çanakkale zaferini bu gönül coğrafyamızdaki insanlarla beraber kazandık. Bu gün o birlikteliğe daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Terör en çok kanı bizim gönül coğrafyamızda akıtıyor. En çok İslam coğrafyasında müslüman kanı akıyor. Gönül dünyamızın gelişmesini, kalkınmasını ve onurlu bir hayat sahibi olmasını egemen güçler istemiyor. Bu durum onların hoşuna gitmiyor. Pastalarının paylaşılmasına asla rıza göstermiyorlar. Onlar dünyanın efendisi olmak isterken, bizde köle olmayacağız diyoruz” şeklinde konuştu.
“TERÖRÜN PANZEHİRİ KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİKTİR”
TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TRT Avaz’da’ki canlı yayında, “Gönül coğrafyamızdaki ülkelerin insanıyla birlikte terörle mücadele edeceğiz. Terörle topyekûn mücadele edilmeli ve küçük farklılıklar gündeme gelmemelidir. Yaşayan her insanın en önemli istediği can güvenliğidir. Can güvenliğinin olmadığı yerlerde problemler başlıyor. Bu yüzden Suriye’de yaşayan milyonlarca insanı misafir ediyoruz. İnsanın haksız yere ölümüne fırsat vermeyeceğiz. Türk dünyasında ve gönül dünyamızda da vermeyeceğiz. Toplum olarak güçlü olursak mikroplar bizim bünyemize zarar veremez. Bünye zayıflayınca mikroplar saldırıyor. Ama mikropları ve hastalıkları temizleyecek en büyük panzehir;  birliğimizdir, beraberliğimizdir ve kardeşliğimizdir. Bunu tüm milletimizle birlikte Türk Dünyası ve gönül coğrafyamızda temin edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 11.09.2015 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38