Başkan, “Türkiye güçlüyse Balkanlar huzurludur”

Başkan Karaosmanoğlu, Balkanlar’dan gelen ziyaretçilerle bir araya geldi

Başkan, “Türkiye güçlüyse Balkanlar huzurludur”

Başkan Karaosmanoğlu, Balkanlar’dan gelen ziyaretçilerle bir araya geldi

05 Haziran 2015 Cuma 11:31
Başkan, “Türkiye güçlüyse Balkanlar huzurludur”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği aracılığıyla ülkemize ve şehrimize teknik gezi yapmak üzere gelen Kosova, Karadağ, Bosna Hersek ve Makedonya’dan 49 kişilik soydaşımız, Kocaeli’de de ziyaretlerini sürdürdü. Bu kapsamda ülkemizdeki istikrar ortamının devam etmesinin, Balkanlar’da barışa katkı sağlayacağını ifade eden Balkan ülkelerinin temsilcileri, Türkiye ile kendi ülkeleri arasında ilişkinin artarak devam etmesini istedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ziyaret ettiği Balkan temsilcilerine, “Türkiye güçlüyse Balkanlar huzurlu kalacaktır. Bu net bir durumdur. Müslüman kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın yaşama mutlu devam etmeleriyle ülkelerinde huzur içinde olmaları, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının devam etmesiyle yakın ilişkilidir. Sizlerin kendi ülkelerinizde güçlü olmasını ve söz sahibi insanlar olarak yaşamınızı sürdürmenizi istiyoruz” dedi.

“YENİ TÜRKİYE’DE DAHA GÜÇLÜ BALKANLAR OLACAK”

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra, Yeni Türkiye’nin inşasında Balkanların daha güçlü olacağını ifade ederek, “Artık İslam coğrafyasını, soydaşlarımızı, ülkesinin insanlarını önemseyen bir yönetim iş başındadır. Şunu net söyleyebilirim ki, bu siyasal anlayış ülkenin yönetiminde olduğu sürece sizler orada azınlık olarak kendinizi görmeyin. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin arkasındadır ve her türlü desteği muhakkak verecektir. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da ilişkilerimizi sıcak tutarak, yerel yönetimlere destek olmayı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

 

 

Son Güncelleme: 05.06.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38