banner28
banner23
banner36

Başkan, ‘’Yoldan ray medeniyetine geçiyoruz’’

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yüksek Hızlı Tren deneyimini makinistlerle birlikte yaşadı

Başkan, ‘’Yoldan ray medeniyetine geçiyoruz’’

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yüksek Hızlı Tren deneyimini makinistlerle birlikte yaşadı

24 Aralık 2015 Perşembe 14:24
Başkan, ‘’Yoldan ray medeniyetine geçiyoruz’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen TDBB’nin yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda TDBB’ne üye olan ülkemizden ve dünyanın farklı noktalarındaki yerel yönetimlerden gelen proje ve eğitim talepleri görüşüldü. Toplantının ardından Kocaeli dönüşünü YHT ile yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemiz yol medeniyetinden ray medeniyetine doğru geçiş yapıyor. Özellikle havayolu taşımacılığının ardından ülkemizde bir dönüşüm gerçekleşti. TCDD, ülkemizi seven bütün insanları mutlu etti. YHT’nin son yıllarda mesafe almasını, Türkiye’nin gelişmişliğinin ve kalkınmışlığının en büyük işareti olarak görüyorum” açıklamasını yaptı.

 AKYÜREK’İ ZİYARET ETTİ

TDBB yönetim kurulu toplantısı nedeniyle Konya’da temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Selçuklu Belediyesi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni gezen Başkan Karaosmanoğlu, burada belediye başkanı Uğur İbrahim Altay’dan detaylı bilgi aldı. Daha sonra TDDB yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerin geldiği son durum değerlendirildi.

 EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Yer uçağı olarak adlandırılan Konya-İstanbul hattında çalışan Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) makinistleriyle kullanıma eşlik eden ve bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “YHT, hızlı ve güvenli ulaşım göstergesidir. 2005’te ilk defa İspanya’da binmiştim. İçimden geçiriyordum ne zaman ülkemizde olur da bizde bineriz diye. 2009-2010 yılları arasında ilk hızlı trene bindik. YHT, Türkiye’nin her tarafında yaygınlaşacak. Ulaşımın güvenli konforlu ve hızlı oluşu gelişmişliğin en önemli göstergesidir. Emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize bir vatandaş teşekkür ediyorum” dedi.

 ŞEHİRLER DAHA YAKIN OLACAK

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, YHT ile olan yolculuğunda bu hizmet için büyük emekler sarf edildiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu hizmetlerin çoğalmasıyla şehirler birbirine daha yakın olacak. TCDD yönetimine ve teknik kadrolara bir kez daha teşekkürler. Ülkemiz hızlı trenin bu hızıyla gelişmeye devam edecek. YHT ile güvenli bir şekilde yolculuk yapıyoruz. İnsanımız kullanıyor ve alışkanlık ediniyor” diyerek sözlerini tamamladı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un eşlik ettiği yolculukta, Başkan Karaosmanoğlu makinistlere de hizmetleri için teşekkür ederken, kazasız belasız yolculuklar diledi. TDBB toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Gebze Belediye Başkanı Adanan Köşker de katıldı.

 

Son Güncelleme: 24.12.2015 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38