banner28
banner23
banner36

Başkanlar, Arslanbey Terfi Merkezi’ni inceledi

Başkanlar Karaosmanoğlu ve Üzülmez, Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı

Başkanlar, Arslanbey Terfi Merkezi’ni inceledi

Başkanlar Karaosmanoğlu ve Üzülmez, Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı

19 Eylül 2014 Cuma 10:48
Başkanlar, Arslanbey Terfi Merkezi’ni inceledi
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Başkan Karaosmanoğlu’na Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz eşlik etti.
“SU KESİNTİSİ YAPMADIK”
Arslanbey’deki terfi merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Geçtiğimiz kış döneminde beklediğimiz yağışları alamadık. Yuvacık Barajı yetersiz kalınca Sapanca’yı ve bu kuyuları devreye aldık. Çok şükür su kesintisi yapmadan, yaz aylarını atlattık” dedi.
“BOL KAR VE YAĞMUR BEKLİYORUZ”
Barajları dolduracak yağışlar beklediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İnşallah bol kar ve yağmurla barajlarımız yine yüksek doluluk seviyesine ulaşacak. Buna inanıyor ve Rabbimizden istiyoruz” şeklinde konuştu.
KARTEPE’DE 55 KUYU
İSU Genel Müdürlüğü, bölgede 2 yıldır etkili olan kuraklığa karşı Kartepe ilçesine bağlı Arslanbey’de 25, Suadiye’de 19 ve Maşukiye’de 11 olmak üzere 55 adet, Başiskele Kullar’da 17 adet ve diğer ilçeler ile birlikte toplam 86 adet yeni derin kuyu açtı. 19 adet mevcut kuyuyu da yenileyen İSU, toplam 105 adet derin kuyudan su alıyor. Bölgedeki derin kuyulardan günlük 100 bin m3 su elde edilerek arıtma tesisine gönderiliyor.
YUVACIK ARITMA TESİSİNE AKTARILIYOR
Kuyu sularının terfi merkezine ulaştırmak için 15 km uzunluğunda bağlantı hattı ve arıtma tesislerine aktarılması için de 10 km uzunluğunda isale hattı yapıldı. Suadiye ile Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi birbirine bağlantılı olarak çalışıyor. Suadiye’deki 19 kuyudan elde edilen sular terfi merkezinde bir araya gelerek, isale hattı ile 25 kuyunun sularının biriktiği Arslanbey Terfi Merkezi’ne ulaştırılıyor. Buradan da her biri 200 lt/sn gücündeki 4 adet pompa ile Başiskele Kullar Yuvacık Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılıyor.
Son Güncelleme: 19.09.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38