banner28
banner23
banner36

Beyaz Kalpler öğrencileri, işin inceliklerini uzmanından öğreniyor

Beyaz Kalpler Mutfağı’nda aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler, işi uzmanlarından öğrenmek için ziyaretlerine devam ediyor

Beyaz Kalpler öğrencileri, işin inceliklerini uzmanından öğreniyor

Beyaz Kalpler Mutfağı’nda aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler, işi uzmanlarından öğrenmek için ziyaretlerine devam ediyor

18 Eylül 2015 Cuma 10:58
Beyaz Kalpler öğrencileri, işin inceliklerini uzmanından öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri mesleki işletme ziyaretleri kapsamında firma ziyaretlerine devam etti. Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin aşçılık ve servis elemanlığı kursu öğrencileri Özdilek AVM ve Happy Moon’s  Cafe’nin mutfak ve cafeterya bölümlerini eğitmenleri ile birlikte gezerek yetkililerden bilgi aldı. Böylece Beyaz Kalpler’de öğrendikleri bilgilerin, mesleki eğitimlerinin piyasada uygulamasını görme imkanı elde ettiler.

 DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTILAR

Beyaz Kalpler öğrencilerinin gerçekleştirdiği ziyarette firma yetkilileri bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Yetkililer, öğrencilerin kendilerini hem mesleki anlamda, hem de kişisel olarak geliştirmelerine imkan sundu.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Beyaz Kalpler mutfak bölümü öğrencileri, mesleki firma ziyaretlerinden memnun olduklarını, ‘’Beyaz Kalpler Mutfağı’nda aldığımız mesleki eğitimi bu tür ziyaretlerde pekiştirmiş oluyoruz, inşallah kursumuzu bitirerek sertifikalarımızı aldığımızda bizlerde piyasada isim yapmış firmalarda görev almayı çok isteriz. Bizlere bu tür ziyaretler bize farklı ufuklar açıyor. Her konuda bize yardımcı olan, bize yeni ufuklar açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz‘’ sözleriyle ifade etti.

 BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü organize bir şekilde yürütüyor.

Son Güncelleme: 18.09.2015 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38