banner28
banner23
banner36

Beyaz Kalpler’e Alman uzmanlardan övgü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Almanya’dan gelen misafirlerini ağırladı

Beyaz Kalpler’e Alman uzmanlardan övgü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Almanya’dan gelen misafirlerini ağırladı

01 Aralık 2015 Salı 10:27
  Beyaz Kalpler’e Alman uzmanlardan övgü
Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım!” adlı proje kapsamında Kocaeli’ye Almanya’da gençlik hizmetleri alanında çalışan uzmanlar ziyaret etti. Türkiye’de bu hizmeti veren kamu kurumları, belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının gençlik çalışmalarını yerinde görmek maksadı ile gerçekleşen ziyaretlerde Büyükşehir Beyaz Kalpler Merkezi büyük ilgi gördü.

 

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi de Almanya’dan gelen gençlik merkezi çalışanlarını ağırladı. Ziyarette Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’ne gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgiler sunuldu.

 

MİSAFİRLER PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ

Berlin’den projeye katılan, Vivienne Haltuer ”3 gündür Türkiye’deyiz farklı gençlik çalışmalarını gördük, bu proje bende etki bıraktı. Sosyal hayatta sorun yaşayan gençlerin gidebilecekleri bir noktanın olması iletişim sağlayabilmesi beni gerçekten etkiledi” diye konuştu.

 

“BİR ADIM ÖNDESİNİZ”

Öte yandan, farklı okullarda gençlik çalışmalarında görev alan Claudia Sekaper  ”Şimdiye kadar ziyaret ettiklerim içinde en hoşuma giden kurum burası, dezavantajlı grup veya zorluk çeken gençlere bu şekilde olanak sağlanması çok güzel. Gençlerle uzmanların merkez çalışanlarının iletişimlerine dikkat ettim. Candan ve sevecen davranmaları çok güzel. Ayrıca söz haklarının olmasını, kuralların birlikte belirlenmesini çok olumlu buldum. Belediyenin gençlere bu tür olanaklar sağlaması çok güzel. Almanya’da böyle değil, orada birçok kurum ücretli, biz bu kadar olanak sağlayamıyoruz. Bu açıdan bir adım önde olduğunuzu düşünüyorum” dedi.

 

KEYİFLİ SOHBET

Alman gençlik çalışmaları ekibine Beyaz Kalpler aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı kursiyerlerinin hazırlayarak sunumunu gerçekleştirdikleri öğle yemeği ziyaretçi eğitmenlerden tam not aldı. Yemek sonrası Beyaz Kalpler öğrencileri ve ziyaretçiler tercüman aracılığı ile keyifli ve eğlenceli sohbet gerçekleştirdiler.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

Son Güncelleme: 01.12.2015 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38