banner28
banner23
banner36

Bilal Erdoğan Kocaeli'de öğrencilerle buluştu

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları kurultayı ilimizde toplanırken, toplantı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilal Erdoğan Kocaeli'de öğrencilerle buluştu

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları kurultayı ilimizde toplanırken, toplantı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

18 Ocak 2018 Perşembe 12:46
Bilal Erdoğan Kocaeli'de öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından, Türkiye’nin 25 ilinden seçilmiş, lider vasfına sahip 500 İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Meclis Başkanının katıldığı Türkiye Öğrenci Meclisi Kurultayı dün The Ness Otel’de gerçekleştirildi. 3 gün sürecek olan kurultayın ilk gününe Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İlim Yayma mütevelli heyet başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Önder Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

ESKİDEN MAHALLE BASKISI VARDI

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bende İmam Hatip mezunuyum. İzmit’te yoktu Isparta’da eğitim gördüm. Bugün bu nesle ve insanlığa hizmet edecek model ve öncü insanlar yetişiyor. Biz İmam Hatip okuluna giderken mahalle baskısı vardı. Eskiden itilmiş insanlar gibi bakılırdı. Bazı iktidarlar okulları kapattı. Cumhurbaşkanımızın inancı ve kararlılığıyla artık İmam Hatip nesli kabul edilen ve umut bağlanan bir nesil haline geldi. Dinini ve ahlakı öğrensin diye çocuklarımızı İmam Hatiplere gönderiyoruz. Zor şartlar altında bunlar kazanıldı. Bizim çok daha fazla çalışmamız lazım. Türkiye’de rahatça dinimizi yaşayabiliyoruz, artık umut var. Bu yüzden daha bereketli hizmetler yapmak zorundayız. Bizde karamsarlık yok. Ne kadar gençle iletişim kurabilirsek o kadar kazançlı olacağız. Onlar sizin yol arkadaşlığınızı bekliyor” ifadelerine yer verdi.

KAT SAYI MAĞDURİYETİ YAŞADIK

Karaosmanoğlu’nun ardından söz alan Bilal Erdoğan, “Sizler geleceği temsil ediyorsunuz ve gelecekle bu kadar burun buruna geldiğimiz anlar çok az. Ülkemiz önemli bir dönüm noktasında. Ülkemizin geleceğini elinde tutan sizler dünyaya da damga vuracaksınız. Bulunduğumuz coğrafyanın şartları bizi böylesi hayati dönemeçlerle bırakıyor. Bölgede yeni federatif yapılar kurulmak isteniyor, sınırları tartışmaya açmak istiyorlar. İnsanlar ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bunlar kadim milletimizi ve devletimizi yok etmek için tasarlanıyor. Bu coğrafyada son günlerde İsrail’in güvenliğine yönelik bir strateji oluşturulmaya çalışılıyor. İsrail’in güvenliğinden anladıkları çevresindekilerle barış içinde yaşaması değil İslam ülkelerinin kargaşaya sürüklenmesi. Mekke ve Medine ne kadar güvende olmazsa İsrail o kadar güvende olur diyen bir zihniyet var. Güneydeki terör de Kudüs’ün başkent yapılmak istenmesi Türkiye’yi karmaşaya sürüklenmek istenmesi için tasarlanıyor. Ben sizin yaşınızda bir imam hatipliyken, Başbakanın tansiyonuyla inip çıkan bir borsa vardı. Kat sayı mağduriyetini ilk biz yaşadık.

BİR GÜNDE GEÇMİŞLE BAĞIMIZ KESİLDİ

Tayyip Erdoğan dönemi ile müttefik dediklerinin önünde el pençe duran bir ülke değil mazlumların sesi olan bir ülke olduk. Bizim alfabemiz değiştirildiği zaman, bir günde değiştirilmesinin nedeni geçmiş ile bağımızı kesmekti sanırım. Osmanlı Türkçesini de öğrenin ki geçmişle olan bağımız güçlü kalsın. Bu gericilik falan değil. Gericilik aydınım diye diye bir arpa boyu yol gidememektir. AK Parti iktidarlarına kadar Türkiye’nin ilericileri ülkeyi yönettiler. Bu ilericilikten bahsedenler batının sadece şekli unsurlarını kopyalayıp onların teknolojisini, sanayi gelişimini hiç gündemlerine almadılar. Bir mandacılık zihniyetinin ötesine geçemediler. Türkiye’de camilerin ahırlara çevrildiğini, camilerin satıldığı ve yıkıldığı gibi 20 bine yakın örnek olduğu söyleniyor. Bu parti zihniyeti bunları yaptı. Bu zihniyet geçmişiyle hala hesaplaşmıyor. Ülkenin kimliğinden uzaklaşmasına neden olan bu parti hala orada duruyor ve bunların karşısında duracak olan sizsiniz. Bu ülkeye en çok zarar verenlersorumluluk almadan atıp tutanlardır, sizler öyle olmayacaksınız” şeklinde konuştu.

KENDİNİZE GÜVENİN

Daha sonrasında söz alan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy gençlerin kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirtirken “Kocaeli olarak bu kurultaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sanayi de Türkiye’nin başkenti Kocaeli, vergi gelirlerinde ilk üçte, 35 liman ile ekonomiye büyük katkı sunuyor. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerin iyi bir şekilde milli şuurla yetişmesi çok önemli. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin önünde önemli hedefler koydu. Ülkemizde ve çevresinde yaşananlara baktığımızda milli birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Kendinize güvenmelisiniz. Bugün ülkemizin gücünü ve değerlerini tüm Dünyaya haykıran bir Cumhurbaşkanımız var. Haksızlık karşısında dik duran bir ülkeyiz. Sizlerde kendinize güvenmelisiniz” dedi.

EĞİTİM HEDEFLERİMİZE ULAŞIYORUZ

Eğitim alanında yapılan yenilikler ve gelinen son durum hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Gençlik ülkemizin umudu ve geleceğidir. Bugünlerden yarınlara daha aydınlık bir ülke için gençlerimize güveniyoruz. Yılmadan yorulmadan çalışan gençlerimiz ülkemizi daha iyi bir yere taşıyacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin becerilerini geliştirilmeli, analitik düşünceye göre yetiştirilmesi gerekiyor. Refah içinde bir ülke geçlere yapılan yatırımdır. Ekonomi için, demokrasinin gelişmesi için kaliteli eğitim önemlidir. İnsanın yaşam standartlarını her alanda yükseltmek için eğitim alanında koyulan hedeflerin hepsine 2013 yılında ulaşıldı. Bizler Doğunun ihmal edildiği dönemde her alanda olduğu gibi en büyük yatırımı yine Doğuya yaptık. 1 Milyon 300 Bine yakın insanımızı eğitime ulaşsın diye taşıyoruz. Müfredatımızı en kapsamlı şekilde güncelledik. Bizden önce milli gelirden eğitime yüzde 3 bile ayrılmıyordu, biz ise yüzde 6 ayırdık. Bu ülkede herkes kendine verilen görevi yaparsa ilerleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliErdoğanBilal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38