Bilgievi’nin minikleri depremi öğrendi

Büyükşehir’in Hayme Ana Bilgievi öğrencileri, depremi Sismoloji Merkezi’nde yaşayarak öğrendi

Bilgievi’nin minikleri depremi öğrendi

Büyükşehir’in Hayme Ana Bilgievi öğrencileri, depremi Sismoloji Merkezi’nde yaşayarak öğrendi

19 Ekim 2015 Pazartesi 11:09
Bilgievi’nin minikleri depremi öğrendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Hayme Ana Bilgievi öğrencilerine Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde deprem konusunda eğitim verildi.

 DEPREM EĞİTİMİ ALDILAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Hayme Ana Bilgievi öğrencileri, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak Sekapark Kültür Alanı’nda hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde deprem konusunda eğitim aldı. Öğrencilere deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapacakları konusunda eğitim verildi. Simülasyon Merkezi’nde depremi tüm gerçekçiliği ile yaşayan Bilgi Evi öğrencileri, olası bir deprem felaketinde karşılaşılması muhtemel durumları 3 boyutlu deprem simülatöründe depremi yaşayarak öğrendi.

 TÜM BİLGİEVLERİNE EĞİTİM VERİLECEK

Depremle yaşama, depremden korunma ve deprem sırasında yapılması gerekenler konularında bilinç oluşturmak için düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında, haftanın iki günü okullara, iki günü de sivil toplum kuruluşları ile talepte bulunan kişi ve kurumlara randevulu şekilde ücretsiz olarak eğitimler veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri için haftanın iki günü, belirlenen saatler içerisinde eğitim veriliyor. Öğrenciler eğitimlerle deprem gerçeğiyle ilgili bilgiler alıyor. Deprem anında yapılacak davranışların yaşam kurtaracağı düşüncesi ile kurulan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, öğrencilerde deprem bilinci oluşturmak için çalışmalar yürütüyor. Eğitim programlarının sonunda tüm Bilgievi öğrencilerine deprem bilinci aşılanmış oluyor.

 DEPREMİ HİSSEDEREK ÖĞRENDİLER

Deprem kuşağı bir şehirde yaşama bilinciyle depremle nasıl yaşanabileceği konusunda bilgiler alan Kandıra Hayme Ana Bilgievi öğrencileri, deprem simülatörüyle depremi yaşayarak öğrendiler. Deprem tahliye planı çerçevesinde tahliye tatbikatı da yapan öğrenciler eğitimin sonunda, ilk yardım çantası, depremle ilgili broşür ve kitapçığın kendilerine hediye edilmesinin ardından Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nden deprem bilinci oluşmuş bir şekilde ayrıldı.


Son Güncelleme: 20.10.2015 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38