banner28
banner23
banner36

Bilgievleri, yetimlere kucak açtı

Kassel Çocuk Yuvası’nın minikleri, Maria Anne Bilgievi’nden faydalanıyor

Bilgievleri, yetimlere kucak açtı

Kassel Çocuk Yuvası’nın minikleri, Maria Anne Bilgievi’nden faydalanıyor

04 Ocak 2016 Pazartesi 10:24
  Bilgievleri, yetimlere kucak açtı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kassel Şehri Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü ile Bilgievleri ortak bir çalışmaya imza attı. Proje kapsamında çocuk yuvasında bulunan, eğitim ve manevi desteğe ihtiyacı olan ilköğretim çağındaki 44 öğrenci, Maria Anne Bilgievi’nden faydalanıyor. Aile şefkatinden yoksun olan bu öğrencilerin hem topluma kaynaşmaları, hem de bu çocuklara sahip çıkılması adına Bilgievi’ndeki bilgi destek programlarına dâhil edildi.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELERE KATILIYORLAR

Bu çalışma ile Kassel Çocuk Yuvası’ndaki öğrenciler, Bilgievi bünyesindeki kütüphane, bilişim sınıfı, çeşitli kulüp faaliyetleri, il dışı ve il içindeki kültürel geziler gibi olanaklardan faydalanıyor. Bilgievi’nde görevli olan eğitim ve sosyal destek personeli, çocuklara ailelerinin yokluğunu aratmamak için ellerinden gelen hassasiyeti gösteriyor.

 

“KASSEL ŞEHRİ ÇOCUK YUVASI”

Almanya’nın Kassel şehri tarafından 1999 Marmara depreminden sonra, Kassel Belediyesi öncülüğünde kurulan Öksüz Çocukları Koruma Derneği bir kampanya başlattı. Başlatılan bu kampanya ile Kassel şehrinden toplanan yardımlar ve Avrupa Yatırım Bankası’ndan alınan 1 milyon Euro karşılıksız kredi ile Kocaeli’nde Kassel Çocuk Yuvası kuruldu. Yedi adet bloktan oluşan çocuk yuvası, her biri 250 metrekarelik 14 daireden oluşuyor. Sevgi evi şeklinde düzenlenen dairelerin her birinde 8’er çocuk bulunuyor.

 

Son Güncelleme: 04.01.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38