banner28
banner23
banner36

Bir asırdır bitmeyen yürüyüş

101. yılında Sarıkamış Şehitleri, Yuvacık'ta düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Bir asırdır bitmeyen yürüyüş

101. yılında Sarıkamış Şehitleri, Yuvacık'ta düzenlenen yürüyüşle anıldı.

03 Ocak 2016 Pazar 13:05
Bir asırdır bitmeyen yürüyüş
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak organize ettiği 101. yılında Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü Yuvacık Barajı'nda gerçekleştirildi. 7'den 70'e her vatandaşın katıldığı yürüyüşe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Murat Aydın, vatandaşlar ve çok sayıda genç katıldı. Fedakâr ecdatlarını unutmayan vefakâr gençler anma yürüyüşünde en ön sıralarda yer alırken, Sarıkamış Şehitleri için dualar edildi.

DEDELERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN
 
Tarihimizin ibretlerle dolu, acı ve bir o kadar da şerefli bir sayfasının hatırlandığı Sarıkamış Şehitlerin anma yürüyüşü, ülkemiz genelinde 81 vilayetinde gerçekleştirildi. Anma yürüyüşü saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Vatan ve millet uğruna, dini, imanı ve namusu uğruna can vermiş on binlerce Mehmetçiğin saygı ile anıldığı yürüyüş programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere bu vatan uğruna canını veren dedelerimizin ruhları şad olsun. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu topraklara geldiğimiz günden itibaren burada bizleri rahat bırakmadılar. Her zaman saldırılara ve ihanete uğradık. Kendi içimizde de problem yaşadık. Ancak biliyoruz ki şehit olanlar kazandı. Onlar canlarını Allah için, yaşadıkları vatanda hür ve bağımsız olmak için seve seve verdiler.  Şehitler ölü değildir. Onlar diridirler" dedi.
 
ŞEHİTLERİMİZİN İNANCINI TAŞIYORUZ

Sarıkamış destanı, tarihimizde altın harflerle yazılmış, kışın dehşet verici soğuğuna rağmen korkmadan ölüme gitmiş kahramanların destanı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Şehitlerimizin bizlere öğüdü vatanımıza sahip çıkmamızdır. Bağımsız olamazsak izzetlerini kaybeden milyonlardan oluruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kalkınmamız, gelişmemiz ve onurlu bir millet olmamız bütün şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir. İnanıyorum ki şehitlerimizin bu vatan için taşıdıkları inancı bizlerde taşıyoruz" şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMAMIŞTIR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına, "Milletimiz şehitlerimizi unutmamıştır, unutmayacaktır! Onlar nasıl gözlerini kırpmadan canlarını verdilerse, bizlerde gözümüzü kırpmadan bu vatan için canımızı veririz. Şehitlikten başka büyük bir onur yoktur. Çanakkale'de, Allahü Ekber dağlarında ve Kurtuluş Savaşında vatanını korumak, yüceltmek, inancını rahatça yaşamak isteyen dedelerimiz canlarını Allah yolunda feda ettiler. Bizde onların torunlarıyız. Bayrağımız, vatanımız, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacağız. Vatan, hürriyet ve bağımsızlık söz konusu olduğunda bir ve beraber olacağız. Onlara layık olmaya çalışacağız.  Dedelerimiz şehit olmasalardı biz burada olamazdık, yaşayamazdık. Yüce yaradan bizleri vatansız ve bayraksız bırakmasın. Onurlu bir hayat yaşamak için bu ülkeye sahip çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Sarıkamış Şehitlerinin 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında organize edilen yürüyüş programına karılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ta konuşmasında, "Öncelikle bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Mekânlarını cennet olsun. Bugün özellikle Doğu ve Güneydoğu'da ülkenin birliği için hizmet eden emniyet güçlerine başarılar diliyorum. Yüce yaradan hepsini korusun. Geldiğimiz bu noktada bizim açımızdan iki temel görevimiz var. Birincisi ecdadımıza layık olmak. Ki onlar din, vatan, özgülük ve hürriyet için canlarını verdiler. Bundan da çekinmediler. Üzerimizde ki en önemli görev budur. Onların yaptıklarını unutmayacağız ve bu anlayışa sahip kuşaklar yetiştireceğiz. İkincisi gelecek kuşaklara güçlü bir ülke bırakmaktır. Yaşadığımız bölge dünyanın bütün problemlerini maalesef taşıyor. Güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakmak gerekiyor. Bir kez daha Sarıkamış Şehitlerini rahmetle anarken, bu yürüyüşe katılan gençlere de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAR YAĞIŞI ALTINDA YÜRÜDÜLER

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerin ruhlarına dua etti. Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ında eşlik ettiği yürüyüş yaklaşık sekiz buçuk kilometre sürdü. İlimizden katılan gençlerde;  Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun; Biz bu yoldan dönersek, Namus bize ar olsun!" diyen; bile bile ölüme yürüyen kefensiz kar çiçeklerin torunları da Sarıkamış Şehitlerini unutmayarak o günkü ruhla yürüyüşe katıldılar. Anma yürüyüşüne katılanlar, canlarını bu vatan ve bizler için feda etmiş o kahramanları minnet ve şükranla anıyoruz ifadelerini kullandılar. Katılımcılar, Yüce Allah; Aziz Milletimize, bir daha böyle acılar yaşatmasın demeyi de ihmal etmediler. Anma yürüyüşüne Türk bayrakları ve atkılarla katılan vatandaşlar beyaz arasında güzel görüntülerinde çıkmasına neden oldular. Ayrıca yürüyüşte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve Antikkapı A.Ş Genel Müdürü İslam Yücel'de hazır bulundu.

Son Güncelleme: 04.01.2016 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38