Bir kültür varlığı daha restore edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Osman Hamdi Bey kayıkhanesini restore edecek

Bir kültür varlığı daha restore edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Osman Hamdi Bey kayıkhanesini restore edecek

10 Ekim 2014 Cuma 10:28
Bir kültür varlığı daha restore edilecek
 Geçmişten günümüze kadar gelebilen tarihi yapılara değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yapıları halka açmak için restore ediyor. Kocaeli’de ve Türk sanat tarihinde önemli bir yeri olan Osman Hamdi Bey’in yaşadığı mekanlar, restorasyon çalışmasıyla yenilenerek hizmete sunuluyor. Gebze Eskihisar’da yer alan Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanında bulunan tarihi kayıkhane de Büyükşehir tarafından restore edilecek.

 

19. YÜZYILDAN KALMA

Bütün restorasyon projeleri hazırlanan kayıkhane, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayına müteakip restorasyon ihalesine hazırlandı. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhane böylece restore edilecek. Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesini özellikle İstanbul’a gidiş gelişlerinde deniz yolundan kullandığı biliniyor. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak. Kayıkhane Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.

 

İHALE 14 EKİM’DE

Kayıkhanenin restorasyonu için ihale düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleştirilecek ihale 14 Ekim’de saat 09.30’da yapılacak.

Son Güncelleme: 10.10.2014 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38