‘’Bu bilgiler o zaman olsaydı romanım basılmış olurdu’’

TDED Kocaeli Şubesi’nde Yazarlık Okulu dördüncü haftasını tamamladı

‘’Bu bilgiler o zaman olsaydı romanım basılmış olurdu’’

TDED Kocaeli Şubesi’nde Yazarlık Okulu dördüncü haftasını tamamladı

04 Aralık 2015 Cuma 11:07
‘’Bu bilgiler o zaman olsaydı romanım basılmış olurdu’’
 Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi’nde açılan “Yazarlık Okulu” 4. haftasını tamamladı. Yaş sınırlamasının olmadığı okulda eğitim alan 59 yaşındaki emekli Mehmet Akyüz, gençlik yıllarında yazmaya başladığı romanını bu kursta tamamlayacak.

 

“DOĞRU YAZMAYI ÖĞRENME FIRSATI DOĞDU”

3 çocuk ve 4 torun sahibi olan Mehmet Akyüz, gençlik yıllarında yazmaya başladığı romanını tamamlamak için Yazarlık Okulu’na başladığını söyledi. ”Böyle bir kurs imkanı o zamanlar olsaydı, gençlik yıllarında yazmaya başladığım kitabım çoktan basılmış olurdu” diye söze başlayan Akyüz, “Böyle bir okuldan kızım sayesinde haberim oldu. Emekliyim. Yazları bağ bahçe işleri ile uğraşırken, kışları daha çok kitap okuyorum. Bundan sonra ise daha çok yazmaya vakit ayıracağım. Kursta 4 haftayı bitirdik. Bu kadar kısa sürede bile hocamızdan pek çok şey öğrendik. Burada doğru yazmayı öğrenme fırsatım doğdu” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR”

Kitabında Karadeniz’den Batı’ya göçü ve yaşanan zorlukları konu ettiğini söyleyen Mehmet Akyüz, ”Kendi yaşadığım olaylara da yer vereceğim. Bir de biz o zamanlar sevdamızı anlatamazdık. Daha çok yazardık. Bunlar da kitabımda yer alacak” şeklinde konuştu. Mehmet Akyüz, böyle bir fırsatı kendilerine sundukları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı aynı zamanda Türkiye Edebiyat ve Dil Derneği Kocaeli Şube Başkanı olan Dr. Ali Yeşildal’a teşekkür etti.

 

YAZARLIK TEKNİĞİNİ ÖĞRENMİŞ OLACAKLAR

Yazarlık Okulu, Seka Kültür Alanı’nda bulunan dernek binasında her hafta salı günleri iki grup halinde yapılıyor. 24 haftanın sonunda tamamlanacak olan kurs sertifikalı ve ücretsiz. Dersleri yazar-editör ve yayıncı olan Hilal Acar veriyor. Kursiyerler kurs bitiminde yazarlık tekniğini öğrenmiş olacak.

Son Güncelleme: 04.12.2015 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38