banner28
banner23
banner36

BÜT sınavında gelişme!

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin dün yaptığı bütünleme sınavlarının kaldırılmasına karşı olaylı eylemden sonra KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü Twitter hesabından açıklama yaptı.

BÜT sınavında gelişme!

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin dün yaptığı bütünleme sınavlarının kaldırılmasına karşı olaylı eylemden sonra KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü Twitter hesabından açıklama yaptı.

23 Aralık 2015 Çarşamba 13:38
 BÜT sınavında gelişme!
"Bütünleme ilgili karar 2016 yılı eylülünden sonra geçerli senatodan oy birliği ile alınan bir karardır" diyen Hülagü "Bu konudaki rahatsızlığınızı bugün seçtiğiniz temsilciler vasıtasıyla ayrıntılı öğrendik. Bu konuda yeniden bir değerlendirme hem öğrencilerle hem de hocalarla yapılacaktır. Ama yasa dışı eylem ve harekette bulunanlara da asla izin verilmeyecektir. Sizlere her zaman değer veren bir rektörünüz olduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.


SİLAH KULLANMADINIZ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki basın açıklaması yapılmadan önce Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü akademisyenlerinden Hakan Koçak yaptığı konuşmada, “Sizin bugün yaptığınız eylem anayasal hakkınızdı. Silahlı bir eylem olmadıktan sonra her türlü eylem yapma hakkına sahipsiniz. Hiçbirinizde de silah görmedim ben. Üniversite yönetiminin bu saldırgan tutumunu kınıyorum. Bütünlemelerin kaldırılması bütün hocaların olduğu gibi benim de işime gelir, fazladan çalışmamış olurum. Ancak bunu böyle düşünmüyorum. Sizleri demokratik haklarınızı kullandığınız için tebrik ediyorum. Müşteri değil öğrenciyiz diye slogan atıyorsunuz. Bu slogan her şeyi özetliyor aslında" dedi.
 
ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANDIK
Öğrenci grubu adına basın açıklamasını yapan Hacer Karakuş ise, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak bizler bugün üniversite senatosunun keyfi olarak tek başına aldığı 2016-17 döneninden itibaren itibaren uygulanmaya başlanacak olan bütünlemelerin kaldırılması kararının geri çekilmesi için demokratik hakkımızı kullanarak Rektörlük binasının önüne bir yürüyüş gerçekleştirdik. Burada Rektörle veya rektörlükten yetkili bir kişi ile görüşmek istedik. Başta aramızdan seçeceğimiz 3 arkadaşımızla görüşeceğini söyleyen idare arkadaşlarımızı içeri almadı. Biz de buna tepki olarak yetkili bir kişi ile görüşene kadar yine demokratik bir hakkımızı kullanarak oturma eylemi yapmak istedik. Buna karşılık polis ekipleri bizlere şiddetle saldırdı. Birçok arkadaşımız yaralandı” dedi.
  



Son Güncelleme: 23.12.2015 13:47
Anahtar Kelimeler:
BÜT Sınavında Gelişme!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38