banner28

Büyükakın ‘’Gözümüz ve kulağımız her daim vatandaşımızda olacak’’

Başkan Büyükakın, “Bizler eser üretmek ve halkımızın derdine çare olmak için çalışıyoruz.”

Büyükakın ‘’Gözümüz ve kulağımız her daim vatandaşımızda olacak’’

Başkan Büyükakın, “Bizler eser üretmek ve halkımızın derdine çare olmak için çalışıyoruz.”

19 Nisan 2020 Pazar 12:53
Büyükakın ‘’Gözümüz ve kulağımız her daim vatandaşımızda olacak’’

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, COVİT-19 salgınıyla mücadele gündemiyle yoğun bir şekilde yakından ilgilenirken diğer bir taraftan da Korona sonrası gündeme hazırlık içinde çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Medya mecralarından halkı her anlamda bilgilendirmek için açıklamalarda bulunan Başkan Büyükakın, vatandaşların bu dönemde devletin tüm kurumlarıyla sağlık, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarıyla yanında olmasından duyduğu güvene güvene layık olabilmek için çalıştıklarını da dile getirdi. Başkan Büyükakın, Coronavirüs çalışmalarının yanısıra projelerinde devam ettiğini belirterek, Gebze metrosunun Darıca ile Gebze istasyonu arasındaki kısmıyla Gebze istasyonu ile GOSB arasındaki planlamasının da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi.

OSB BÖLGESİNE 120 MİLYONLUK YATIRIM

“Bizim için Gebze’deki diğer önemli bir yatırımda, Organize Sanayi Bölgelerine geçiş yapılan kısım” diyerek açıklamalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sabah ve akşam saatlerinde orada çok ciddi manada bir trafik yoğunluğu oluyor. Özellikle Balküpü Kavşağı’nın olduğu kısımda iki tane otoban geçiş köprüsü var. Karayolları Genel Müdürlüğü o geçiş köprülerinin ihalesini yaptı. Duble olacak olan o bölge de 40 milyonluk liralık bir yatırım yapılacak. Biz de o iki köprünün doğusunda ve batısında birer üst geçit, araçların geçebileceği birer köprü ve ayakların altında kavşak düzenlemelerini içeren bir planlama yaptık. Bununla birlikte o kavşağın Güney’inde ve Kuzey’indeki yan yolların bağlantılarını içeren yeni bir planlama daha gerçekleştirdik. Bu yaptığımız planlama 80 milyon lira değerinde. Yani 40 milyon lira karayolları toplam 120 milyon lirayla Organize Sanayi Bölgelerinin olduğu o bölgeye bir ulaşım projesi yapacağız. Bu sayede Gebze ile aradaki trafiğin kolaylaşması ve yan yollardaki hareketin rahatlıkla sağlanması için projemizi hazırlamış olduk ve ihale safhasına geldik. İnşallah ihalemizi de yapıp sahaya giriyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.04.2020 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38