Büyükşehir kent güvenliği için izliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent kameralarıyla kentin belirli noktalarını izliyor

Büyükşehir kent güvenliği için izliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent kameralarıyla kentin belirli noktalarını izliyor

12 Ocak 2015 Pazartesi 11:05
Büyükşehir kent güvenliği için izliyor

Kent güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü’nün kameraları tarafından izleniyor. Suç işlenmeden veya işlendikten sonrasında delilerin izlenmesi açısından faydaları bulunan sistemle kent güvenliğine fayda sağlanıyor. Kent genelindeki 1.200 güvenlik kamerasıyla görüntüler kayıt altına alınıyor.

 TEHLİKE ANINDA SİSTEM TARAFINDAN SİNYAL VERİLİYOR

Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal köprülerinde Terminal, Deniz Ulaşım ve İskeleler, Sekapark, ücretsiz otoparklarda MOBESE sisteminde kullanılan SEETEC yazılımlı güvenlik kameraları kullanılıyor. Kameraların kadrajına giren şüpheli paket, araç ya da benzeri bir nesneye karşı yazılım devreye girerek, tehlikeyi sinyal veriyor. IP sistemli 360 derece hareket edebilen kameralar insan sirkülasyonunun fazla olduğu yerlerde bulunuyor.

 OTOBÜSLER DE İZLENİYOR

Kamera sistemleri otobüslerde de kullanılıyor. Otobüslere takılan kameralar sayesinde vatandaşların şikâyetleri merkeze aktarılan kamera kayıtları üzerinden değerlendirilebiliyor. Ulaşım izleme merkezinde bulunan izleme merkezinde görüntüler takip ediliyor. Bu sistemde Kent Kart takılı tüm otobüslerin takibi yapılıyor.

 KENT GÜVENLİĞİNE FAYDA SAĞLIYOR

Güvenlik kamerası görüntüleri güvenlik görevlisi personel tarafından 24 saat izleme merkezinde izleniyor. Şüpheli bir durumda emniyet birimlerine haber verilerek olaya müdahale diliyor. Suç işlenmeden veya işlendikten sonrasında delillerin izlenmesi açısından faydaları bulunan sistemle kent güvenliği sağlanıyor. Kameralar suç tespitinde kullanılıp gerekli görüldüğü durumlarda güvenlik güçlerinin olay mahalline daha hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası da IP sistemli 360 derece hareket edebilen gece görüşlü kameralarla izleniyor.

Son Güncelleme: 12.01.2015 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38