Büyükşehir’de 161 sağlık işçinin sözleşmesi imzalandı

161 sağlık işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ücretlere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6 oranında zam yapıldı

Büyükşehir’de 161 sağlık işçinin sözleşmesi imzalandı

161 sağlık işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ücretlere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6 oranında zam yapıldı

03 Haziran 2015 Çarşamba 14:21
Büyükşehir’de 161 sağlık işçinin sözleşmesi imzalandı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı çalışan 161 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yerelsen ile

Sağlık-İş Sendikası arasında bu yılın şubat ayında bu yana sürdürülen görüşmelerde sonuca ulaşıldı. Büyükşehir Meclis Salonu’nda düzenlenen törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İLK AY %6, İKİNCİ AY %6

İmza törenine Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Başkan Öztürk ile Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Sağlık-İş Şube Başkanı Bülent Gökmen, Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, daire başkanları, şube müdürleri ve personel katıldı. Büyükşehir ve Sağlık-İş Sendikası arasında imzalanan 2 yıllık sözleşme ile işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6 oranında zam yapıldı. İkinci yıl ise enflasyon artı 1 puan zam yapılacak. Sözleşmede sosyal haklara da aynı oranlarda artış uygulanacak.

ÖZTÜRK: ORANLAR KAMUNUN ÜZERİNDE

Törende konuşan Genel Başkan Öztürk, Büyükşehir ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle kamu alanında yapılan toplu iş sözleşmelerinin üzerinde bir zam aldıklarını belirtti. Büyükşehir ve Yerel-Sen’e teşekkür eden Öztürk, sözleşmenin işçilere hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN: İŞÇİNİN ALIN TERİ KURUMADAN

Büyükşehir personelinin yaklaşık 8 bin kişilik büyük bir aile olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Yaptığımız hizmetlerden vatandaşlarımızın memnun olması kadar, çalışanlarımızın da memnuniyeti çok önemlidir. Bizim anlayışımız çalışanın alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermektir. İş barışına ve iş huzuruna her şeyden çok önem veriyoruz” ifadesini kullandı.

PERSONEL ÇİÇEK VERDİ

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, Genel Başkan Öztürk, Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın ve Yerelsen Genel Sekreteri Uzun, toplu iş sözleşmesine imza attı. Toplu iş sözleşmesi 01 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsıyor. Sözleşmenin imzalanmasının ardından personel tarafından Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Başkan Öztürk’e çiçek takdim edildi. Törenin sonunda Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Başkan Öztürk, personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Son Güncelleme: 03.06.2015 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38