Büyükşehir’de acil durum tatbikatı yapıldı

Büyükşehir’de düzenlenen tatbikat başarıyla tamamlandı

Büyükşehir’de acil durum tatbikatı yapıldı

Büyükşehir’de düzenlenen tatbikat başarıyla tamamlandı

31 Aralık 2015 Perşembe 11:16
Büyükşehir’de acil durum tatbikatı yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Durum Eylem Planı dahilinde 2015 yılı kapsamında farklı birimlerde yapılan acil durum tatbikatları ana hizmet binasında yapılan son tatbikatla tamamlandı. Tatbikat senaryosu kapsamında Büyükşehir Hizmet Binası önündeki şüpheli paket imha edildi, yine senaryo gereği kimliği belirsiz bir şahıs etkisiz hale getirildi ve personel en kısa zamanda binadan tahliye edildi.

 

2015 YILININ SON TATBİKATI

Herhangi bir olumsuz olay sırasında personelin hareket tarzının öğretilmesi, Özel Güvenlik Ekiplerinin eğitilmesi, Acil Durum Ekiplerinin eğitilmesi, olaylara müdahale şekli ve zamanı, seyyar yangın söndürme cihazlarının kontrolü, acil toplanma bölgelerinin belirlenmesi, diğer daire başkanlık personelinin tatbikata davet edilmesi amacıyla düzenlenen tatbikat önceden belirlenen senaryoya bağlı olarak yapıldı. Tatbikat İl Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Müdahale Şube Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Acil Ambulans Amirliği Ekipleri’nin işbirliğinde yapıldı.

 

TATBİKATIN SENARYOSU
Senaryo gereği saat 14.00 sıralarında Büyükşehir Belediyesi ön bahçesinde şüpheli bir paket tespit edilir. Emniyet Bomba İmha Ekibi tarafından şüpheli paket etkisiz hale getirilir. Üst düzey yöneticilerin yanı sıra acil durum ekiplerinin yardımı ile acil çıkışlardan binanın iki tarafına ve arka bahçeye tüm personel tahliye edilir. Bu sırada merdivenlerden üst kata çıkan kimliği belirsiz bir şahıs Özel Güvenlikçiler tarafından etkisiz hale getirilir. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra personel binaya alınır.

 

BÜYÜKAKIN EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yaklaşık 1 saat süren ve gerçeğini aratmayan tatbikat tüm unsurların görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle sorunsuz şekilde tamamlandı. Tatbikatın sonunda Emniyet ve İtfaiye yetkililerinden bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, görev alan ekiplere ve personele teşekkür etti. Tatbikatı yorumlayan Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Bu tip tatbikatları Büyükşehir olarak herhangi bir olumsuzluk durumunda hazırlıklı olmak için yapıyoruz ve başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bugün de senaryo gereği tatbikat yapıldı. Arkadaşlarımız senaryo gereği bize bilgi verdi, bizde binanın boşaltılması talimatını verdi. Böylece binanın ne kadar sürede boşaltılabileceğini, yaşanabilecek olumsuzlukları görmüş olduk. İnşallah böyle olaylar başımıza gelmez ama gelirse hazırlıklıyız’’ dedi.

 

Son Güncelleme: 31.12.2015 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38