banner28
banner23
banner36

Büyükşehir'den kartlar ile ilgili açıklama yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz seyahat kartlarındaki usulsüzlük iddialarına ilişkin Büyükşehir'den açıklama geldi, soruşurma açıldığı ifade edildi

Büyükşehir'den kartlar ile ilgili açıklama yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz seyahat kartlarındaki usulsüzlük iddialarına ilişkin Büyükşehir'den açıklama geldi, soruşurma açıldığı ifade edildi

02 Şubat 2016 Salı 14:15
Büyükşehir'den kartlar ile ilgili açıklama yapıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Kocaeli yerel basınında çıkan bazı haberlerde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde bazı vatandaşlara usulsüz Kent Kart verildiğine yönelik iddialar yer almıştır. Söz konusu kişilere verilen Kent Kartların sehven basıldığı ve farkına varıldığı anda durum düzeltilmiştir. Kent kart kullanımında kişilere bir kazanç sağlanmadığı gibi kamuya da herhangi bir zarar söz konusu olmamıştır.

 

AYNI ÜCRETE TABİİ KARTLAR

Söz konusu kişilere verilmesi gereken Kent Kartların aynı ücretlendirmeye tabi oldukları öğrenildi. Sehven basılan Kent Kartlar aynı ücrete tabii kartların aynı renge yakın oldukları için yanlış basılmış olabileceği belirtilirken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kent Kart renklerinin yeniden tasarlanması için çalışma başlattığını açıkladı. Ayrıca konu ile ilgili kurum içi soruşturmanın başlatıldığı ve incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

 

ÜCRETSİZ GAZİ KARTI YERİNE 65 YAŞ KARTI

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na ücretsiz Gazi Kartı almak için başvuran Recep Duru isimli vatandaşa, ücretsiz Gazi kartı yerine sehven 65 yaş ücretsiz kartı basılmıştır. Yanlışlık fark edildiğinde Recep Duru isimli vatandaş çağrılarak kendisine verilen 65 yaş ücretsiz kart iptal edilerek yerine ücretsiz Gazi Kartı verilmiştir.

 

ÖĞRETMEN İNDİRİMİ YERİNE 60 YAŞ İNDİRİM KARTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu öğretmen olarak görev yapan Öznur Taşkıran adlı vatandaş indirimli kart için ulaşım dairesi başkanlığına başvurmuştur. Taşkıran’a 1,6 TL olan öğretmen indirim kartı yerine 1,6 TL olan 60 yaş indirim kartı sehven basılarak verilmiştir. Yapılan uygulamadaki hata anlaşıldığı andan itibaren kart hemen kullanıma kapatılarak, kendisine Öğretmen İndirimli Seyahat Kartı düzenlenerek teslim edilmiştir."

Son Güncelleme: 02.02.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38