banner28
banner23
banner36

Büyükşehir’in akıllı direklerine ödül

Büyükşehir’in akıllı direkleri Ulaşım Teknolojileri Fuarı’nda birincilik ödülü aldı

Büyükşehir’in akıllı direklerine ödül

Büyükşehir’in akıllı direkleri Ulaşım Teknolojileri Fuarı’nda birincilik ödülü aldı

21 Aralık 2015 Pazartesi 12:19
Büyükşehir’in akıllı direklerine ödül

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü tarafından uygulamaya sokulan Akıllı Direk Projesi, Ekonomiklik ödülüne layık görüldü. Akıllı Direk Projesi, Transist 2015 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Fuarı’nda Ekonomiklik kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar ve proje sorumlu Burak Otyam, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya’nın elinden aldı.

 

AKILLI DİREK EKONOMİK DİREK

Üç adet güneş paneli ile beslenerek elektrik üreten Akıllı Direk, bu elektriği depolayarak kullanıma sunmak üzere USB çıkışlarına gönderiyor. Akıllı Direk, interneti olmayan ya da şarjı bitmek üzere olan vatandaşlara otobüs duraklarında bekleme süresi içinde internet ve telefonu şarj etme imkanı veriyor. Üstelik telefonlar tamamen doğal bir kaynak olan güneşten faydalanılarak şarj ediliyor. Wi-fi sistemi olan Akıllı Direk’te aynı anda 6 vatandaş USB prizlerden telefonunu şarj edebiliyor. Güneş enerjili Akıllı Direkler, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet veriyor.

Son Güncelleme: 21.12.2015 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38