Büyükşehir’in ambulansları 52 bin hasta taşıdı

Büyükşehir’in Hasta Nakil Ambulansları, 2015 yılında 52 bin 472 kişinin hastanelere taşıdı

Büyükşehir’in ambulansları 52 bin hasta taşıdı

Büyükşehir’in Hasta Nakil Ambulansları, 2015 yılında 52 bin 472 kişinin hastanelere taşıdı

07 Şubat 2016 Pazar 12:54
Büyükşehir’in ambulansları 52 bin hasta taşıdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Hasta Nakil Ambulans Birimi, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi gereken vatandaşları evlerinden hastaneye, hastaneden evlerine ücretsiz olarak taşıyor. Kocaeli genelindeki tüm hizmetler ücretsiz olarak verilirken, il dışı nakillerde Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla belirlenen fiyat tarifesi uygulanıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülen Ambulans Nakil Hizmetinden 2015 yılında 52 bin 472 hasta yararlandı.

 20 ADET AMBULANSLA HİZMET

Hasta nakil işlemlerinin yanı sıra Kocaeli sahillerinde boğulma ve yaralanma vakalarına da müdahale ediliyor. Felçli, yatalak, diyaliz ya da kanser hastaları, ambulansla taşınması gereken engelliler, ameliyat olmuş yatar durumdaki hastalar, 20 adet nakil ambulansıyla bulundukları yerden alınarak istedikleri hastaneye nakil ediliyor. Hastanedeki tedavi işlemlerinin ardından tekrar evlerine götürülüyor.

 İL DIŞINA 1179 HASTA NAKLEDİLDİ

Hasta Nakil Ambulansları tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi gereken vatandaşları il dışında da nakil hizmeti veriyor. İl dışında tedavi edilmesi için sevk edilen hastaların nakil hizmetleri kapsamında 2015 yılında 1179 vatandaş il dışına nakil hizmetinden faydalandı. İl dışı nakillerde Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla belirlenen fiyat tarifesi üzerinden ücret ödeyen vatandaşlar, il içi nakillerdeyse ücretsiz olarak hizmetten yararlanıyor.

 HASTANEDEN EVE, EVDEN HASTANEYE

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 11 41 numaralı telefonu aramaları yeterli. Vatandaşlar 7 gün 24 saat hasta nakil hizmetinden yararlanabiliyor. Vatandaşların gelen istekleri anında değerlendiriliyor. Hastaneye ulaştırılan hastalar, tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

 

Son Güncelleme: 07.02.2016 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38