Büyükşehir'in Barınma Merkezi hayat kurtarıyor

Muhtaç ve düşkünlerin yaşamlarına bir dokunuşla destek veren Büyükşehir Belediyesi Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, hayat kurtarmaya devam ediyor

Büyükşehir'in Barınma Merkezi hayat kurtarıyor

Muhtaç ve düşkünlerin yaşamlarına bir dokunuşla destek veren Büyükşehir Belediyesi Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, hayat kurtarmaya devam ediyor

16 Mayıs 2014 Cuma 13:07
Büyükşehir'in Barınma Merkezi hayat kurtarıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin muhtaç ve ihtiyaç sahibi kişiler için hayata geçirdiği Barınma Merkezi hayat kurtarmaya devam ediyor. Körfez ilçedeki bir şantiyede mermer ustası olarak çalışan Süleyman Zülam (55), yaşadığı hastalığın ardından çalışamayacak duruma gelince Barınma Merkezi'nin misafiri oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Barınma Merkezi görevlileri tarafından hastaneye götürülerek tedavisine başlanan Zülam için ne gerekiyorsa yapılıyor.

 

EKMEK PARASI İÇİN GELDİ

Süleyman Zülam, 55 yaşında bir mermer ustası. Tekirdağ'dan ekmek parasını kazanmak için sanayi kenti Kocaeli'ne gelmiş ve Körfez ilçede bir şantiyede mermer ustası olarak çalışmaya başlamış. 8 ay önce rahatsızlıklarından dolayı hastaneye giden Zülam, yapılan tetkiklerin ardından akciğer kanseri olduğunu öğrenmiş. Mermer ustasının, Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde kemoterapi tedavisine başlanmış.

 

SOL KOLUNA FELÇ İNDİ

Ancak bir yandan tedavi, bir yandan da çalıştığı ağır işe Zülam'ın bünyesi dayanamamış. Ve bir gün çalıştığı inşaatta düşüp, bayılmış. Hastaneye kaldırılan talihsiz adamın sol koluna felç gelmiş. Artık çalışamaz hale gelen Zülam, Büyükşehir Belediyesi'nin Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi'ne başvurmuş.

 

BÜYÜKŞEHİR'İN ŞEFKATLİ KOLLARI

Buradan sonra Süleyman Zülam'ın talihi dönmeye başlamış. Büyükşehir'in şefkatli kollarını açtığı Zülam'a Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Barınma Merkezi görevlileri sahip çıkmış. Kimsesi olmayan Süleyman Zülam'ın hastane işlerini de sosyal hizmetlerin uzmanları takip etmeye başlamış. Ancak talihsizliklerin yakasını bırakmadığı yaşlı adamın kolundaki felçle ilgili yapılan tetkiklerinden beyninde tümör olduğu anlaşılmış.

 

İNSANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Bu aşamadan sonra Süleyman Zülam'ın tedavisi için hastaneye yatırılması ve yanında bir refakatçi bulunması gerekiyordu. Ama onun hiç kimsesi yoktu.

Kimsesi olmayan Süleyman Zülam'a Barınma Merkezi'nde kalan M. Haluk Ergin büyük bir insanlık örneği göstererek, "Ben refakatçi olurum, elimden geleni yaparım. Zaten Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bizi sokakta bırakmadı. Bizim de bir katkımız olsun. Allah devletimize zeval vermesin" sözleriyle sahip çıkmış.

 

AĞIR ÖZÜRLÜ RAPORU

Örnek olacak bir davranış sergileyen Ergin, Barınma Merkezi'nde tanıştığı Zülam'a 10 gün boyunca hastanede refakat edecek. Bu arada Barıma Merkezi görevlileri tarafından randevuları alınarak Sağlık Kurulu'na sokulan Zülam için % 98 ağır özürlü raporu alındı. Süleyman Zülam'ın bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için kurumlar arası görüşmeler devam ediyor.

 

BANA EL UZATTINIZ

Öte yandan kimsesi bulunmayan Süleyman Zülam'ın tüm ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyesi Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi tarafından karşılanıyor. Yaşadığı tüm hastalıklara rağmen haline şükretmekten vazgeçmeyen Süleyman Zülam, "Beni merkeze kabul etmeseydiniz, belki de şimdi hayatta olmazdım. Bana kimsenin yapmayacağını yapıyorsunuz. Bana el uzattınız, çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizlerden de, Başkanımız Karaosmanoğlu'ndan da'' diyor.
Son Güncelleme: 20.05.2014 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38