Büyükşehir’in tanıtım ofisi K@BİN çok beğenildi

Büyükşehir’in tanıtım ofisi K@BİN’i hafta sonlarında günlük yaklaşık 500 kişi ziyaret ediyor

Büyükşehir’in tanıtım ofisi K@BİN çok beğenildi

Büyükşehir’in tanıtım ofisi K@BİN’i hafta sonlarında günlük yaklaşık 500 kişi ziyaret ediyor

15 Kasım 2015 Pazar 12:02
Büyükşehir’in tanıtım ofisi K@BİN çok beğenildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark’ın girişindeki kafeler mevkiinde, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’nin hemen karşısında yer alan Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN), hizmete girdiği günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Aynı zamanda bir tanıtım ofisi olarak hizmet veren K@BİN’de Büyükşehir’in kent genelinde yaptığı veya yapacağı hizmetler anlatılıyor. İlk olarak Akçaray sergisine ev sahipliği yapan K@BİN’i hafta sonlarında günde yaklaşık 500 kişi ziyaret ediyor.

 

İLK ÖNCE AKÇARAY SERGİSİ

K@BİN’i ziyaret eden Kocaeli halkı, ‘’Akçaray’ın güzergahı nereden geçecek? Hangi istasyonlarda duracak? Ne zaman hizmete başlayacak?’’ sorularının yanıtlarını buluyor. K@BİN’de ayrıca tarih boyunca ulaşımın önemi, Kocaeli’de ulaşım tarihi gibi konularda film ve sinevizyon gösterileri de yer alıyor. Yine interaktif bilgi ekranlarından Büyükşehir’in bugüne kadar yaptığı tüm yatırımlar ile Kocaeli Ulaşım Master Planı’nın öngörüleri takip edilebiliyor.

 

AKILLI HARİTA STANDI

Kocaeli’de ilk kez yapılan bir uygulamayla tabletlerle akıllı harita standı üzerinden Akçaray’ın geçeceği güzergahlar üç boyutlu olarak takip edilebiliyor. K@BİN’e gelen konuklar yer haritası üzerinde Akçaray’ın ne şekilde yol alacağını görme imkanı buluyor.

 

SİMÜLASYON ODASI

Bir başka unutulmayacak deneyim ise simülasyon odasında yaşanıyor. Simülasyon odasına gelen ziyaretçiler, Akçaray ile sanal bir yolculuğa çıkıyor. Akaçaray simülasyonu, ziyaretçilere tarifsiz bir deneyim yaşatıyor.

 

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

K@BİN’e gelecek ziyaretçilerin çocukları için hazırlanan bölümde minik konuklarımız boyama yapıyor, trafik kurallarını öğreniyor ve yap-boz oyunlarla eğleniyor. İlk günden itibaren çocuklar, K@BİN’de kendileri için ayrılan bölüme ayrı bir ilgi gösteriyor.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRMEYİ UNUTMAYIN

İnteraktif sergiciliğin dikkat çeken örneklerinden olan K@BİN’de yer alan hatıra fotoğrafı standında ise Kocaeli’nin istediğiniz her köşesinde fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Önce nerede hatıra fotoğrafınız olsun istiyorsanız tabletten ilgili fotoğrafı seçiyorsunuz, ardından greenbox önüne geçerek fotoğrafınızı çektiriyorsunuz. Böylece isterseniz tarihi İzmit Garı’nda, isterseniz Yürüyüş Yolu’nun asırlık çınarları arasında bir hatıra fotoğrafınız olabiliyor.

 

K@BİN ÇOK BEĞENİLDİ

Ekim ayının başında Akçaray tramvay projesinin 12 adet araç alımı imza töreniyle kapılarını açan K@BİN’e ilk günden itibaren yoğun ilgi var. Kocaeli’de bir örneği daha bulunmayan tanıtım ofisini hafta içinde her gün ortalama 100 kişi ziyaret ediyor. Hafta sonlarında ise bu sayısı günlük 500’e yaklaşıyor. 14 Kasım Cumartesi günü, havanın da güzel olmasını fırsat bilip Sekapark’a gelenler arasından 465 kişi, çocuklarıyla birlikte K@BİN’i ziyaret etti.

Son Güncelleme: 15.11.2015 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38