banner28
banner23
banner36

Büyükşehirli izciler kış kampına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu İzciler, Samanlı Dağları’ndaki kış kampına katıldı

Büyükşehirli izciler kış kampına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu İzciler, Samanlı Dağları’ndaki kış kampına katıldı

20 Şubat 2014 Perşembe 10:10
Büyükşehirli izciler kış kampına katıldı
 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kocaeli İzcilik İl Temsilciliği’nin organize ettiği Mahalli Kış Kampı’na Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, 80 izcisi ve izci liderleriyle katıldı. 200 izci ve 30 eğitimcinin yer aldığı kamp, Samanlı Dağları’nın güneyinde bulunan bin metre rakımlı Pamukova Bakacak İzcilik Tesisleri’nde yapıldı. Kampta Astronomi, Meteoroloji ve Hava Tahmini, İlk Yardım, Fikir Atölyesi, Ata Sporları, Yaban Hayatı ve Samanlı Dağları Ekosistemi, Ahşap Oyma, Satranç, Zeka Oyunları, Atıcılık gibi istasyon çalışmalarının yanı sıra Pentatlon ve Oryantring yarışları, Dağcılık, Gece Yürüyüşü gibi arazi faaliyetlerine yer verildi.

 

ZOR ŞARTLAR ALTINDA KAMP

İzciler, arama-kurtarma uzmanlarından iz takibi ve yürüme teknikleri, ilkyardım, sedye yapımı, kaybolan ve şokta olan bir yaralıyı kurtarma konusunda eğitim aldı. Daha sonra arazide planlanan bölgede arama kurtarma tatbikatı yaparak, teoride öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldular. Kampın ikinci günü izciler, ormanlık alanda belirlenmiş kontrollü bir alanda hayka çıktılar. 

 

ATEŞ YAKARAK ISINDILAR

Barınakların önünde izciler ateş yakarak ısındı. Zor şartlar altında ekip halinde hayatta kalma yöntemlerini denediler. Yapılan barınaklar teftiş edilerek, ekipler arasında puanlama yapıldı. Kocaeli izcileri Mahalli Kış Kampı’nın final ateş programında yakılan ateşin etrafında toplanarak, veda marşını söyledi. Ardından kapalı salonda devam eden kamp ateşi programında izci ekipleri, Karagöz Hacivat, Mehteran marşları gösterileri ve Anadolu kültürü ile ilgili skeçlerini sergiledi.

Son Güncelleme: 20.02.2014 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38