ÇALIŞANLARIN DÖNER SERMAYE PUANLARI YÜKSELTMELİDİR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker KOÜ Tıp Fakültesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.Hükümet Üniversite Hastanelerine Ekonomik Yardım Yapmalıdır.

ÇALIŞANLARIN DÖNER SERMAYE PUANLARI YÜKSELTMELİDİR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker KOÜ Tıp Fakültesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.Hükümet Üniversite Hastanelerine Ekonomik Yardım Yapmalıdır.

18 Ocak 2015 Pazar 11:47
 ÇALIŞANLARIN DÖNER SERMAYE PUANLARI YÜKSELTMELİDİR
 

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan yardımcısı Sema Gümüş, Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Görüş, Temsilci Varol Sakallı, Melahat Bayraktar, Baş iskele İlce Temsilcisi Yalcın Gül ile birlikte toplantı yapan Şube Başkanı Çeker Gündemdeki sorunlarla ilgili temsilcileri bilgilendirdi. Çeker, YÖK’e Bağlı faaliyet gösteren Üniversite Hastanelerinin ekonomik sıkıntıları  bulunmaktadır. Hükümet Üniversite hastanelerine ekonomik yardım yapmalıdır. YÖK yeni bir döner sermaye yönetmenliği yayınlayarak çalışanların döner sermaye puanlarını yükseltmelidir. Dedi.

 

Hükümetin Türkiye’de Sağlıkta Çağ Atlattık Demesi Sadece Takiyedir.

Gündeme dair açıklamalarını sürdüren Şube Başkanı Çeker; Sağlık Bakanlığı tarafların görüşünü almadan hayata geçirmiş olduğu uygulamalar ile çalışanı canından bezdirdiği gibi hizmet kalitesinin de düşmesine sebebiyet vermektedir, diyen Başkan Ömer Çeker, sağlık çalışanlarının maaşlarını alamamasını şu sözlerle eleştirdi; Ülke genelinde Türkiye Kamu Hastaneler Birliğine bağlı İki yüz yetmiş iki bin altı yüz yirmi sekiz “272628” kişi, Kocaeli’de Üç bin dokuz yüz doksan sekiz  “3398” kişi çalışmaktadır. Dedi. Çeker; Merkezi bütçe den maşını alanlar 15 ocak ta maaşla birlikte yatan sabit EK ödemelerini alamadılar, Diyen Çeker; Hastanelerin Döner Sermayelerinden maaşlarını alanlar ise maaş ve ek ödemelerini 15 ocakta alamayarak mağdur oldular. Dedi. Çeker; Sağlıkta çağ atladığını iddia eden siyasi irade her yıl çalışanın maaşının ve Ek ödemesinin ödenmesinde çalışana sıkıntı yaşatıyor zamanında çalışanın maaşını ve ek ödemesini ödeyemeyerek çalışanı mağdur eden Hükümetin sağlıkta çağ atladık demesi sadece takiyedir. Çağ atladığımız filan yoktur. Dedi.

 

Üyemiz Olsun Veya Olmasın Destek Vermeye Hazırız.

Açıklamalarını  sürdüren Çeker;  15 ocak ta senedi, kredi borcu olan sağlık çalışanlar 15 ocakta maaşlarını alamadıkları için gününde kredi borçlarını ödeyemedikleri için gecikme faizine girdiler, dolayısıyla mağdur oldular. Bu durumda olan sağlık çalışanları varsa, mağduriyetlerini belgelendirmek suretiyle mağduriyetleri ile ilgili zararlarını idarelerden talep edebilirler, İyen Çeker;  çalışanın haklı ve makul taleplerini, zararlarının karşılamadığı takdirde bu durumda olan sağlık çalışanlarına sendika olarak hukuki destek sağlamaya hazırız. Diyen Çeker; Sağlık çalışanları mağduriyetlerine sebebiyet verenler hakkında dava açmak suretiyle hukuki süreci başlatabilirler. Bu durumda olan sağlık çalışanlarına üyemiz olsun veya olmasın destek vermeye hazırız. 
Son Güncelleme: 21.01.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38