Çeker: Memur-Sen, memur ve memur emeklisini kandırmaktadır

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çeker: Memur-Sen, memur ve memur emeklisini kandırmaktadır

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

01 Eylül 2015 Salı 12:35
Çeker: Memur-Sen, memur ve memur emeklisini kandırmaktadır
Çeker, Memur Sen ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan toplu sözleşmeler ile ilgili basına açıklamasında bulunarak “Memurlar iki defa vergiye çarptırılacak” dedi.
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla Memur Sen’e yüklendi. Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi,  2 milyon emekli ve aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşı ve 475 Bin Sağlık Çalışanını yakından ilgilendiren Toplu Sözleşmenin ikincisi Kamu işveren Heyeti ile Yetkili Konfederasyon arasında 3 Ağustos 2015 günü kamu çalışanlarının büyük ümitleri ile başladığını belirten Çeker, 22 Ağustos 2015 tarihinde Yetkili Sendika Satış Sen ile Kamu İşveren Heyetinin atmış olduğu imzalar neticesinde antlaşma ile sonuçlanan ikinci Toplu Sözleşmenin kamu çalışanlarında hayal kırıklıklarına neden olduğunu söyledi.
“MALUM SEN”: MEMUR SEN
Memur Sen’i kastederek malum sendikacılar ifadesini kullanan Ömer Çeker, “2016 ve 2017 yılları için Hükümet ile Türk İş’in 30 Mayıs 2015 tarihinde imzalamış olduğu Toplu Sözleşmeye bakmalarını öneririz. Bu iki toplu sözleşmeyi karşılaştırdıklarında kamu çalışanlarını nasıl zarara uğrattıklarını göreceklerdir” şeklinde konuştu.  Sağlık çalışanlarının toplu sözleşme masasında çözülmesini istediği konulardan bahseden Çeker, ilk olarak döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, ikinci olarak yıpranma payının hayata geçmesi, üçüncü olarak tüm sağlık çalışanlarının kadrolu olması ve son olarak da sağlıkta şiddetin önüne geçilmesinin çözüme kavuşturulması olduğunu söyledi.
TALEPLER SÖZLEŞMEDE YOK
İmzalanan toplu sözleşme metninde bu taleplerin hiçbiri ile ilgili bir düzenleme yer almadığını belirten Çeker, “Daha neyi imzaladıklarından bile bihaber olanlar,  Toplu Sözleşme Masasında sağlık çalışanlarının hakkına sahip çıkamamışlardır. Kazandık denilen tüm bu düzenlemeler siyasi idarenin insafına terk edilmiştir” şeklinde konuştu. Toplu Sözleşmeyi “Tarihi başarı” olarak gören Memur Sendikasına yüklenen Çeker “2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4’e evet dedi. 2016 yılı için memur ve memur emeklilerine toplamda %11 artış sağladıklarını ve bunun tarihi bir başarı olduğunu söyleyen Malum-Sen, memur ve memur emeklisini kandırmaktadır” dedi.
İKİ DEFA VERGİYE ÇARPTIRILMIŞ OLACAKLAR
Yıllık kazancı 12 bin TL’ye kadar olanlardan %15, Yıllık kazancı 12 bin TL’nin üzerine çıkanlardan ise %20 gelir vergisi alındığı bilgisini veren Çeker, “2015 yılında memurlarımızın bir bölümü 4. (Nisan) aydan, bir bölümü ise 6. (Haziran) aydan itibaren %20’lik vergi dilimi kapsamına girmeleri nedeniyle aylık %5 vergi kaybına uğradı. 2016 yılı için imzalanan mutabakata göre memurlarımızın tamamı %15 vergi diliminden, %20’lik vergi dilimine gireceği için %11 olarak gösterilen zam, memurlara ve memur emeklilerine sadece % 6 olarak yansıyacaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca Çeker, hükümetin vergide yeniden değerlendirme oranları %10,1 artırması nedeniyle memurlarımız iki defa vergiye çarpılmış olacağını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 04.09.2015 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38