Çevre Bakanlığı’nın eğitimi İZAYDAŞ’ta yapıldı

Çevre Bakanlığı, eğitim için yine İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı’nı seçti

Çevre Bakanlığı’nın eğitimi İZAYDAŞ’ta yapıldı

Çevre Bakanlığı, eğitim için yine İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı’nı seçti

22 Aralık 2015 Salı 11:11
Çevre Bakanlığı’nın eğitimi İZAYDAŞ’ta yapıldı

Atık analizleri ve numune alma hizmetleri konusundaki tecrübesini uluslararası standartlarla birleştirerek hizmet veren İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları’na yönelik eğitimine ev sahipliği yaptı.

 EĞİTİM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’deki Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları’na yönelik Atık Yağ ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma Eğitimi programını İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı’nda gerçekleştirdi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ve İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı Şefi Erkan Baysal’ın ev sahipliği yaptığı eğitim programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanı Soner Olgun, şube müdürleri, TÜÇEV yetkilileri ve Türkiye’de çeşitli illerde faaliyet gösteren Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlarından yetkililerle birlikte 65 kişilik bir grup katıldı. Tüm katılımcılar tek tek kendilerini tanıttıktan sonra İZAYDAŞ tanıtım filmi izlendi. İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı Şefi Erkan Baysal ise yaptıkları çalışmalarla ilgili teknik bir sunum gerçekleştirdi.  Konuşmaların ardından Atık Yağ ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma Eğitimi programı için sahada uygulamaya geçildi.

 OLGUN: İZAYDAŞ’IN KATKILARI BÜYÜK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanı Soner Olgun, Bakanlık olarak amaçlarının halkın daha kaliteli daha yaşanabilir bir çevrede yaşamasını temin etmek ve bunun için mücadele etmek olduğunu belirtti. Olgun, “Laboratuvar sektöründe çevre kirliliğine yönelik veri üreten, çözüm ortağı olarak gördüğümüz kuruluşlar ve bakanlık olarak bizler, laboratuvarların daha kaliteli hizmet verebilmesi adına teknik destek vermeye çalışıyoruz. Atık sularda, atıklarda, yakıtta, izolasyon sıvılarında numune alma şeklinde ihtiyaca göre belli dönemlerde eğitim programları açıyoruz. Bu manada İZAYDAŞ’a da özellikle ülkemize yapmış olduğu önemli katkılardan dolayı sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 SARAÇ: ATIK DOĞRU ANALİZLE YÖNETİLİR

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise, imkânlar dâhilinde katkı ve hizmet vermeye her zaman hazır olduklarını kaydetti. Saraç, “Ülkemiz gelişiyor, büyüyor. Birtakım fiziki yatırımlarda geç kalsanız belki çok önemli değil ancak özellikle çevre ve atık konularında yapacağımız ihmaller, eksiklikler bize birkaç yıl sonra tamir edilemeyecek şekilde geri döner. Bu anlamda Bakanlığımızın yeterince hassasiyeti var. Gün geçtikçe daha yoğun bir şekilde sahaya hâkim oluyorlar. Bu anlamda bize destekleri de önemli bir şekilde yürüyor. Bizde bu eğitimlere memnuniyetle ev sahipliği yapıyoruz. Aslında bizi seçtiğiniz için biz teşekkür ederiz. Bu noktada laboratuvarlarımıza da önemli bir sorumluluk düşüyor. Eğer gerçekten doğru numuneyle doğru analizi yapıp, doğru kararlar verirseniz atık doğru yönetilir. Ama herhangi bir şekilde hataya düşersek bunu hep beraber, ülke olarak öderiz. Gerçekten belirleyici kapı sizlersiniz. Başarılı bir eğitim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 BAŞARILI PERSONELE YETKİ BELGESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, TÜÇEV’in organize ettiği ve İZAYDAŞ’ın ev sahipliği yaptığı “Atık Yağ ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma Eğitimi” programının sonunda yapılan sınavda başarılı olan personellere numune alma konusunda yetki belgesi verilecek.

Son Güncelleme: 28.12.2015 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38