banner28
banner23
banner36

Çevre dostu ulaşım için Kocaeli pilot il seçildi

Türkiye’deki ilk çalıştay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirildi

Çevre dostu ulaşım için Kocaeli pilot il seçildi

Türkiye’deki ilk çalıştay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirildi

29 Ağustos 2014 Cuma 11:43
Çevre dostu ulaşım için Kocaeli pilot il seçildi
 EMBARQ Türkiye’nin proje ortağı olduğu Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı fonu kapsamında yürütülen Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım Çözümlerinin Paylaşılması (SOLUTIONs) Projesi’nin Türkiye’deki ilk çalıştayı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Sekapark Otel’de yapıldı.
YENİ PLANLAMALAR
ÇAĞDAŞ UYGULAMALAR
Çalıştay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol’un açılış konuşması ile başladı. Erol yaptığı açılış konuşmada; “Kocaeli iki kıtayı birleştiren iki denize kıyısı olan ulaşım ağları için çok önemli bir kent. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alt ve üst geçit ile kavşaklar yaptık. Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 250 milyon lira civarında bir harcamamız oldu.  Önümüzdeki dönem için yurt dışıyla bağlantılı olarak ana ulaşım planlarımızı hazırladık. Teknik olarak danışmaya ihtiyacımız var. Uluslararası kuruluşlarla da işbirliği yaparak plan ve projelerimizin kısa orta ve uzun dönemde kentimize çok daha fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu toplantılar kendi eksiklerimizi görmek, yeni planlamaları çağdaş uygulamaları hayata geçirtmek için önemli fırsattır” dedi. 
ULUSLARARASI BİLGİ PAYLAŞIMI
Proje yöneticisi EMBARQ Türkiye Program koordinatörü Pınar Köse, Kaan Yıldızgöz; “Toplu Taşıma”, Benjamin Schreck; “Ulaşım Altyapısı”, Laetitia Dablanc “Kent Lojistiği”, Susanne Boehler Baedeker –“Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Planları/Bütünleşik Ulaşım”,  Venn Chesterton “Kent İçi Hareketlilik Politikalarının Geliştirmesi” konularında konuşma ve sunum gerçekleştirdi.
İSTANBUL’DAKİ EĞİTİME
ALTYAPI OLUŞTURACAK
Düşük karbonlu kent içi ulaşım çözümlerinin paylaşılması (SOLUTIONs) projesi için Avrupa’nın yanı sıra Asya, Latin Amerika, Akdeniz bölgelerinden 6 pilot şehir seçildi.  Proje,  yenilikçi, sürdürülebilir ve çevre dostu kent içi ulaşım çözümlerinin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacını taşıyor. Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı kapsamında finanse edilen SOLUTIONs Projesi EMBARQ R Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütülüyor. Akdeniz Bölgesi ülkeleri arasında yer alan Türkiye’den seçilen tek pilot şehir Kocaeli. Proje kapsamında, şubat ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım’da e-Öğrenme Araçları Eğitimi’nde çalıştaydan elde edilen veriler bu eğitim için önemli bir altyapı oluşturacak.
Son Güncelleme: 29.08.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38