banner28
banner23
banner36

Çevre kolu öğretmenlerine geri kazanım semineri

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen okullardaki çevre kolu öğretmenlerine yönelik eğitimci seminerleri tüm ilçelerde devam ediyor

Çevre kolu öğretmenlerine geri kazanım semineri

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen okullardaki çevre kolu öğretmenlerine yönelik eğitimci seminerleri tüm ilçelerde devam ediyor

19 Mart 2014 Çarşamba 12:37
Çevre kolu öğretmenlerine geri kazanım semineri

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Eğitimci Eğitimleri Birimi koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile işbirliği içerisinde okullardaki Çevre Kolu öğretmenlerine veya okul idaresi tarafından görevlendirilecek diğer öğretmenlere seminerler veriliyor. Seminerler kapsamında özel atıkların (ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların) kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımının önemi ve tüm atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri ile belediyeler tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin genel bilgilendirme yapılıyor.

 

KURUMLAR SUNUM YAPIYOR

Kocaeli genelinde her ilçede yapılan eğitimci eğitimleri seminerlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tema Vakfı Kocaeli Şubesi, ambalaj atıkları konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş kuruluş olan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV), atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP Derneği), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Elektronik Sanayi Ltd. Şti. firması, bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. A.Ş. firması yetkililerince bilgilendirme sunumu yapılıyor.

 

SEMİNER PROGRAMI DEVAM EDİYOR    

Kaynağında ayrı toplama bilincinin oluşması, geri dönüşüm oranının yükseltilmesi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının arttırılması amacıyla düzenlenen seminerler Derince ve Körfez ve Dilovası’nda yapıldı. Diğer ilçelerdeki seminer programları ise şöyle:

 

20 Mart Perşembe; saat 09.00 Fuar İçi Kent Konseyi, Başiskele saat 14.00 Belediye Konferans Salonu.

 

21 Mart Cuma; Gölcük saat 09.00 Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi, Karamürsel saat 14.00 Altınkemer Kültür Merkezi.

 

24 Mart Pazartesi; Kartepe saat 09.00 Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Kandıra saat 16.00 Turan Güneş Kültür Merkezi.

 

26 Mart Çarşamba; Çayırova saat 09.00 Çayırova Belediyesi Kültür Merkezi.

 

28 Mart Cuma; Gebze saat 09.00 Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Darıca saat 14.00 Darıca Belediyesi Meclis Salonu.

 

Son Güncelleme: 19.03.2014 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38