Çevreci İZAYDAŞ’a bu tesis çok yakıştı

İZAYDAŞ’ın çöp sızıntı suyu arıtma esisinde alınan sonuçların mükemmel olduğu açıklandı

Çevreci İZAYDAŞ’a bu tesis çok yakıştı

İZAYDAŞ’ın çöp sızıntı suyu arıtma esisinde alınan sonuçların mükemmel olduğu açıklandı

30 Nisan 2014 Çarşamba 16:58
Çevreci İZAYDAŞ’a bu tesis çok yakıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, çevre sağlığını gözeten büyük proje ve yatırımları ile dikkat çekiyor. Her gün Kocaeli’deki bin 600 ton evsel çöpü depolayarak bertaraf eden İZAYDAŞ, depolama alanlarında zamanla oluşan çöp sızıntı sularının arıtılması için modern teknolojinin kullanıldığı arıtma tesisini hayata geçirdi.

 

MODERN TEKNOLOJİ

İZAYDAŞ tesisi bünyesinde daha önce çöp sızıntı suyu için bir ön arıtma olarak kurulan ve kimyasal arıtma prosesi ile çalışan DAF Arıtma Tesisi, gerek arıtma performansı gerekse de kapasite açısından ihtiyaca cevap veremiyordu. Yeni bir arıtma tesisinin zorunlu hale gelmesiyle birlikte 2013 yılı ocak ayında yapımına başlanan yeni tesiste, çöp sızıntı suyunun MembranBiyoreaktör+Nanofiltrasyon prosesi ile arıtılması planlandı. 2013 yılı kasım ayında ise devreye alma işlemlerine başlanan tesiste artık sonuç mükemmel.

 

ÖNEMLİ PROJELER

Evsel atıkların içerisinden süzülen çöp sızıntı suları, yapılan işlemlerin ardından arıtılmış berrak bir su olarak karşımıza çıkıyor. Bu su, yol yıkama ve temizlik gibi işlemlerde rahatlıkla kullanılabilecek. “Temiz Çevre Sağlıklı Toplum” sloganı ile önemli projeler eşliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden İZAYDAŞ, Türkiye’de sektörün lider kuruluşu olmanın sorumluluğuna yakışır hizmetlerine devam ediyor.

 

ÇEVRECİ KURULUŞ ÖZELLİĞİ

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin İZAYDAŞ’ın çevreci kuruluş olma özelliğine ayrı bir anlam kattığını kaydetti. Saraç, “Her geçen gün büyüyen atık yönetimi sektörünün zorlu rekabet ortamında, şirketimizi hep birlikte bir adım daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde, çalışma arkadaşlarımın yoğun gayretleriyle, 2014 yılı da bizim için geleceğe güvenle bakmak anlamında bir dönüşüm, sağlamlaşma yılı olacaktır” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 30.04.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38