CHP, STK'lardan temsilci talep edecek

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’ya ‘hayırlı olsun’ diyerek sağlık sorunları ile ilgili sıkıntıları dile getiren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi’nden Küçükkaya da bir temsilci istedi

CHP, STK'lardan temsilci talep edecek

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’ya ‘hayırlı olsun’ diyerek sağlık sorunları ile ilgili sıkıntıları dile getiren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi’nden Küçükkaya da bir temsilci istedi

16 Aralık 2015 Çarşamba 12:50
CHP, STK'lardan  temsilci talep edecek
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, dün akşam Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Çeker’in yanı sıra; Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Aile Sağlığı Elemanları Komisyon Başkanı Emel Gürkan Yapıcı, Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ve CHP İzmit İlçe Yöneticisi Aliye Hale Meriç’in katıldığı tebrik ziyaretinde konuşan Küçükkaya, “Yakın zamanda ülkemizin sorunlarını ele alacağımız toplantılarımızda sizlerden de birer temsilci talep edeceğiz. Artık siyasetçi sendikacılık, sendikacı da siyaset yapacak. Çünkü rakiplerimiz böyle yapıyor” sözleri ile yeni bir uygulamaya gideceklerini duyurdu.
“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Makamında ziyaret ettiği Mehmet Ümit Küçükkaya’yı tebrik eden Türk Salık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “CHP ilçe teşkilatında seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Seçimlerden sonra gördüğümüz kadarıyla CHP geleceğe yönelik ciddi adımlar atmakta ve ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bu ortada STK’lar olarak siyasi partilerimizle sık sık bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunmakta fayda var. Biz CHP’nin yaptığımız çalışmalara destek vermelerini istiyoruz. Aynı şekilde kendileri de bizlerde destek beklerlerse elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
“RÜYASINDA GÖRDÜKLERİNİ YÜRÜRLÜĞE SOKUYOR”
Konuşmasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Aile Hekimleri’yle ilgili açıklamalarını değerlendiren Çeker, “Maalesef bugün Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir takım açıklamalar var. Sağlık Bakanı akşam yatıyor bir şeyler düşünüyor ve sabah onunla ilgili basın açıklaması yapıyor. Sağlık çalışanlarının fikirlerini dinlemek, önerilerini yürürlüğe sokmak yerine rüyasında gördüklerini yürürlüğe sokuyor. Aile hekimliği konusunda tek bir olumlu adımı olmamaktadır. Burada sizin huzurunuzda Sağlık Bakanını kınıyoruz. Seçimden önce sarı sendikalarla beraber yaptıkları toplantılarda sağlık çalışanlarının hayat koşullarının düzeltilmesi ile ilgili vaatlerde bulundular. Ama seçimden sonra tek bir çalışma yapılmadı. Dolayısıyla Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaları esefle kınıyorum. Eğer bir şey yapacaksa önce sağlık çalışanları ile bir araya gelsin” ifadelerini kullandı.
“SENDİKACILAR DA SİYASET YAPACAK”
Çeker’in ardından konuşan CHP İzmit ilçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, ziyaret için teşekkürlerini ileterek, “Türk Sağlık Sen bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda desteğini bizden esirgemeyen bir kuruluştur. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Ömer Bey sağlık konusundaki aksaklıkları hiç şüphesiz benden daha iyi bilir ama 13 yıllık bir iktidar döneminde hala sağlık alanında ciddi sorunların bulunması ülkemizin geldiğini noktayı çok daha iyi anlatıyor. Sağlık, kapitalist sistem içerisinde en çok para getiren sektörlerin başında geliyor. Maalesef Türkiye’de artık hiçbir şeyi kendimiz üretemiyoruz. Sağlıkta, eğitimde, ekonomide yani her alanda bu sorunları görmek mümkündür. Ama artık eleştiri noktasını aşmamız gerekiyor. Bu anlamda tüm çalışmalarda, projelerde sendikaları ve STK’ları yanımızda görmek istiyoruz. Biz CHP olarak ülkemizdeki kötü gidişata durmak isteyen tüm sendika ve STK’ları bu anlamda CHP’ye davet ediyoruz. Bu anlamda bu gibi ziyaretler artık nezaket ziyaretlerin dışında olmalı. Yakın zamanda ülkemizin sorunlarını ele alacağımız toplantılarımızda sizlerden de bir temsilci talep edeceğiz. Artık siyasetçi sendikacılık, sendikacı siyaset yapacak. Çünkü rakiplerimiz böyle yapıyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 18.12.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38