banner28
banner23
banner36

CHP'de kongre tarihleri belli olmaya başladı

Kongre hazırlıklarının sürdüğü CHP’de 4 ilçede tarihler belirlendi. Buna göre İzmit, Körfez ve Çayırova’da 29 Kasım, Gebze’de ise 5 Aralık tarihinde kongre yapılacak. En büyük heyecan ise İzmit’teki seçimlerde yaşanacak.

CHP'de kongre tarihleri belli olmaya başladı

Kongre hazırlıklarının sürdüğü CHP’de 4 ilçede tarihler belirlendi. Buna göre İzmit, Körfez ve Çayırova’da 29 Kasım, Gebze’de ise 5 Aralık tarihinde kongre yapılacak. En büyük heyecan ise İzmit’teki seçimlerde yaşanacak.

08 Kasım 2015 Pazar 14:02
 CHP'de kongre tarihleri belli olmaya başladı
CHP’de ilçelerde yapılacak olan kongreler için çalışmalar olanca hızı ile devam ediyor. Parti örgütleri, İzmit ve Körfez haricindeki diğer ilçelerde yapılacak delege seçimleri için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Bazı ilçelerde delege seçimlerinin tarihleri belirlenirken, bazılarında ise net tarihin yarın yapılacak görüşmelerin ardından duyurulacağı kaydedildi.
 
ÖNCE DELEGELER
Buna göre CHP’de Başiskele Örgütü; 11 12 Kasım, Çayırova Örgütü 14-15 Kasım, Gebze 14 Kasım ve Karamürsel örgütü de 13-14 Kasım tarihlerinde delege seçimlerini yapacak. Darıca, Derince, Dilovası, Gölcük, Kandıra ve Kartepe’de ise tarih ilerleyen günlerde açıklanacak.
 
TARİHLER BELİRLENDİ
Bu arada örgütte dört ayrı ilçede yapılacak olan kongrenin tarihi de açıklandı. Buna göre büyük bir heyecanın yaşanmasının beklendiği İzmit, Körfez ve Çayırova ilçelerinde kongrenin 29 Kasım tarihinde yapılmasının kararının alındığı bildirildi. Aday sayısının fazla olmasının beklendiği Gebze’de ise delegeler 5 Aralık’ta sandık başına gidecek.
 
KÖRFEZ’DE KAYALI ADAY
Erken genel seçim öncesinde yapılan seçimlerle delegelerini belirleyen Körfez ilçede 29 Kasım’daki kongrede aday sayısının fazla olması bekleniyor. Son kongrede eski İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kaçar’a karşı seçimi kazanan mevcut başkan Tuğman Kayalı’nın karşısına Gülseren Solmaz ve Erkan Uygun’un aday olarak çıkmasının beklendiği kaydedildi. İlçede ayrıca bazı parti içi ittifakların da gündeme geldiği belirtildi.
 
GEBZE’DE ADAY ÇOK
Öte yandan Gebze’de de yine çok adaylı bir kongre yapılması bekleniyor. 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı gösterilen ve ardından ilçe başkanlığına getirilen Yakup Yılmaz, kongrede büyük olasılıkla yeniden aday olacak. Yılmaz’ın karşısına ise adı sürekli ilçe başkanlığı için geçen Av. Recep Dursun ile Musa Yılmaz’ın çıkabileceği belirtiliyor.
 
İZMİT’TE BÜYÜK ÇEKİŞME
CHP’de ilçe kongreleri içinde en fazla heyecanın yaşanacağı bölge ise İzmit olacak. Hali hazırda başkanlık görevini yürüten Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yeniden aday olduğu kongrede oldukça güçlü ve etkili isimlerin gündeme geldiği belirtiliyor. Eski milletvekillerinden Hikmet Erenkaya da yapılacak olan ilçe kongrelerine direkt müdahil olduğu ve İzmit’e çok önem verdiği de iddia ediliyor.
 
ÜÇ ÖNEMLİ İSİM VAR
İzmit’te Küçükkaya’nın yanı sıra daha önceki kongrede Selman Yıldırım’a karşı seçimi kaybeden Hüseyin Erol, Necat Çakır ve Erder Arıcan’ın adı da adaylık için geçiyor. İlçede 29 Kasım’da yapılacak olan kongrenin büyük çekişme içinde geçmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 09.11.2015 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38