CHP’liler listeye tepkili

24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde genel merkezin hazırladığı CHP’nin milletvekili aday listesine büyük tepki var. Aday adayları ve listenin gerisinde yer bulan isimler partilerine ağır eleştirilerde bulundu

CHP’liler listeye tepkili

24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde genel merkezin hazırladığı CHP’nin milletvekili aday listesine büyük tepki var. Aday adayları ve listenin gerisinde yer bulan isimler partilerine ağır eleştirilerde bulundu

22 Mayıs 2018 Salı 12:44
CHP’liler listeye tepkili

22 Mayıs 2018 salı

ŞAŞIRTICI LİSTE

24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de 44 kişilik aday adayı başvurusunun arasından 13 kişilik aday listesi dün açıklandı. Genel merkez tarafından hazırlanan milletvekili aday listesinde Türkiye genelinde şaşırtıcı bir durum söz konusuyken kentimizde de durum farklı olmadı.

KÜÇÜKKAYA YOK

Millet İttifak sürecinde bir süreliğine İYİ Parti saflarına geçen Fatma Kaplan Hürriyet listede 1’inci sırada, mevcut milletvekilleri Haydar Akar 2’nci, Tahsin Tarhan ise 3’üncü sırada yer aldı. CHP İzmit İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek aday olan Mehmet Ümit Küçükkaya ise listede yer bulamadı. CHP’nin listesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

KİMSE KİMSEYE SÖZ VERMEDİ

Adaylık başvurusunda bulunurken her şeyi göze almak lazım. Kimse kimseye liste sırası konusunda söz vermedi. Partiye küsmek olmaz. ‘Ben listede istediğim yerde değilim, istifa ederim’ demek; CHP’ye ihanet etmek demektir. Listelerle ilgili tartışmayı doğru bulmuyorum. Bu liste bizim listemizdir.

Cengiz Sarıbay

BURAM BURAM EMEK KOKUYOR

Hayırlı olsun. Aday listesini düzenleyen arkadaşların çok detaylı şekilde düzenlediği anlaşıyor. Buram buram emek kokan bir liste olmuş. Demek ki biz yeteri kadar emek vermemişiz, bu anlaşılıyor. İsimler önemli değil. Önemli olan CHP’nin iktidar olması. Biz yine partimiz için çalışacağız.

Mehmet Ümit Küçükkaya

ADAYLARIN AÇIKLAMALARI

SAHADA OLMA ÇALIŞMA ZAMANI

Aday listemiz Türkiye’ye ve Kocaeli’ye hayırlı olsun. Bizler çalışmalarımızı kaldığımızdan yerden devam ettireceğiz. Dün nasılsak bugün de CHP için var gücümüzle çalışacağız. Yine her zamanki gibi aylık çalışmalarımıza bütün örgütlerimizle birlikte sürdüreceğiz. Şimdi sahada olmaz, çalışma zamanı.

Fatma Kaplan Hürriyet

ÜZÜLENLERİN TEPKİSİ GEÇİCİ

Listeyi sıralama olarak değerlendirmek doğru değil. Adaylık için müracaat eden tüm arkadaşlarımız milletvekili olma kabiliyetinde ama sonuçta 13 kişi yazılıyor. Önce 24 Haziran sonra 8 Temmuz’da bu işi bitirip iktidar olacağız. Herkesin eşi dostu var illaki giremeyenler üzülecektir ama bunlar geçici tepkiler.

Haydar Akar

ZAMAN OLSAYDI DA ÖNSEÇİM YAPSAYDIK

Sırlamaya değil resmin bütününe bakıyorum. Listeler il ve ilçe örgütlerimizin önerisiyle genel merkeze sunuldu. Aday adayı olan 44 arkadaşım ile birlikte Kocaeli’de CHP’nin iktidarı için çalışacağız. Keşke zaman olsaydı da ön seçim olsaydı, en doğrusu ön seçim olmasıydı.

Tahsin Tarhan

LİSTE GAYET İYİ HEDEF 6 VEKİL

Ben de 2015 seçimlerinde listeye girememiştim, ama partim için çalıştım. Günlük duygusal tepkilerden uzak durulmalı diye düşünüyorum. Gayet iyi bir liste. Hedefimiz 6 vekil çıkarmaktı. 24 Haziran'dan sonra huzurlu, mutlu bir sabaha uyanacağımıza inanıyoruz.

Muhip Kanko

GEREKEN NEYSE ONU YAPACAĞIZ

Yerin hiç bir önemi yok. Listede olsak da liste dışında kalsak da 44 arkadaşımızın çalışacağından emindik. 5’inci sıradayım. Ne olursa olsun sonuna kadar gereken neyse yapacağız. Şehrimizden 5 ve 6 milletvekilini meclise göndereceğiz. 24 Haziran’a kadar sıkılmadık el bırakmayacağız.

Anıl Acurman

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Hepimiz CHP’nin iktidara gelmesi için çalışacağız. Milletvekili adayı arkadaşların sıralamaları genel merkezin takdiri. Biz de partililer olarak genel merkezimizin kararına saygı duyuyoruz. Yıllarca siyasilerin yolsuzluklarıyla mücadele ettim. Şimdi de parti çatısı altında bu mücadelemize devam edeceğiz.

Ebru Küçükaydın

TEPKİ OLMASI GAYET NORMAL

Mutluyum, çalışacağız. Ön seçim olmayan bir yerde liste belirlendiğinde haliyle tepkiler de olur. Vekil adaylığında bulunan tüm arkadaşlarımızın çok çalışacağının inancındayım. Biz Muharrem İnce'nin başkan olacağının, CHP'yi de iktidara taşıyacağımızın inancındayız.

Yeşim Akpınar

BENİ ADAY YAPAN PARTİME MİNNETTARIM

Daha 27 yaşında iken ismimi iki milyon oy pusulasına yazdıracak olan ve hiç tanımadığım insanların elini sıkmak için bana milletvekili adaylığı sıfatını veren partime minnettarım. Bu minnet duygusuyla genel seçimlere kadar gece-gündüz durmadan çalışacağım.

Orkun Utkubaş

GEBZE’DEN BİR ADAY DAHA OLMALIYDI

Benim sıramın çok da önemi yok. İlk beşin içinde bir Gebzeli aday daha olmasını isterdim. Bilindiği gibi Kocaeli’nin yüzde 47’si Gebze’de yaşıyor. Listede bir aday daha olmalıydı diye düşünüyorum. Kocaeli’den 5 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum.

İsmail Demir

BENİ ÇIKARSINLAR YOKSA BEN ÇIKARIM

Bu listede Gölcük, Derince, Karamürsel nerede? Gebze sadece bir kişinin temsil edilmesiyle halledilmiş mi oluyor? Birileri kendi siyasi geleceğini kurtarmak için manevralar yapıyor. Beni listeden çıkarsınlar, Yoksa ben çekileceğim. Bu liste Kocaeli’yi CHP’yi kapsamıyor. Blisteyle sonuç almak mümkün değildir.

Tamer Solakoğlu


GEBZE DAHA ÖN SIRADA OLMALIYDI

Liste güzel fakat bir eksikliği Gebze’ye aşağılarda yer verilmiş. Oy potansiyeli çok olan Gebze’nin son sıralarda olması güzel olmamış, daha ön sıralarda olmalıydı. Her şeye rağmen liste partimize hayırlı olsun. Hep birlikte el ele daima ileriye gideceğiz. İktidarı çalışa çalışa kazanacağız.

Nilgün Aydın

KEŞKE ÖN SEÇİMLE OLUŞTURULSAYDI

Ciddi bir sürece giriyoruz. Listelerle ilgili yorum yapamayacağım. Genel merkezimizin değerlendirmesi. Üst sıralarda olup olmamamın anlamı yok. Ben partime girdiğimden beri çok aktif olarak çalışıyorum. Olsam da olmasam da devam ettirecektim. Tepkiler doğal. Keşke ön seçimle liste oluşturulabilseydi.

Tuğman Kayalı

ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ

Listede olmak ya da olmamak fark etmez. Listede 13’üncü sıradayım ama 1’inci sıradaymış gibi çalışacağım. Örgütün her kademesinde çalışmaktan onur duyacağım. Her ilçeye gidip çalınmadık kapı bırakmayacağız. En az 5 milletvekili çıkaracağız. Altta olmak hiç önemli değil.

Zeynep Çiğdem Canbaz



İŞTE CHP’NİN ADAY LİSTESİ

1- Fatma Kaplan Hürriyet
2- Haydar Akar
3- Tahsin Tarhan
4- Muhip Kanko
5- Anıl Acurman
6- Ebru Küçükaydın
7- Yeşim Akpınar
8- Orkun Utkubaş
9- İsmail Demir
10- Tamer Solakoğlu
11- Nilgün Aydın
12- Tuğman Kayalı
13- Zeynep Çiğdem Canbaz

Anahtar Kelimeler:
CHP’liler Listeye Tepkili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38