Çiftçiler modern yöntemleri öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere daha verimli ve kaliteli ürün için eğitimler veriyor

Çiftçiler modern yöntemleri öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere daha verimli ve kaliteli ürün için eğitimler veriyor

23 Mart 2014 Pazar 11:08
Çiftçiler modern yöntemleri öğreniyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin topraktan pazara yanında yer alıyor. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yönelik uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Önemli Avrupa Birliği projeleri hayata geçiriliyor. Köylerde bilinci ve verimi arttırmak adına Büyükşehir’in görevlendirdiği ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler yerinde hizmet veriyor.

EĞİTİM HİZMETLERİ

Çiftçilerin tarımsal ve hayvansal yetiştiricilik konularında, mevcut alışkanlıklarını terk etmeleri, bilgilerini güncellemeleri ve modern yöntemleri benimsemeleri amacıyla eğitim seminerleri uygulanıyor. Köylerin üretim yapıları ve taleplerini göz önünde bulundurarak uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Ayrıca modern uygulamaları yerinde göstermek için örnek işletmelerde ve eğitim merkezlerinde uygulamalı kurslar tertip edilerek inceleme gezileri düzenliyor. Eğitimlere katılan çiftçiler sertifika veriliyor.

 

EĞİTİM MERKEZLERİ KURULDU

Daha önce çiftçilerin eğitimleri kahvehanelerde ve boş alanlarda yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi bu eğitim alanlarının teknik yeterliliklerinin olmaması nedeniyle yeni eğitim merkezleri oluşturdu. Eğitim materyallerinin alanlara adapte edilememesi nedeniyle merkezi köylere, atıl durumdaki okul ve benzeri yapılar onarılarak eğitim merkezleri kuruldu. Eğitimler bu merkezlerde örnek sera, bahçe ve benzeri üretim alanlarında uygulamalı olarak yapılıyor.

 

Son Güncelleme: 23.03.2014 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38