banner28
banner23
banner36

Çiftçiye alternatif ürün desteği sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda destek vermeye devam ediyor.

Çiftçiye alternatif ürün desteği sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda destek vermeye devam ediyor.

30 Eylül 2015 Çarşamba 11:34
Çiftçiye alternatif ürün desteği sürüyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere alternatif ürün yetiştirmeleri konusunda destek sağlamaya devam ediyor.  Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli çiftçisi hastalıklara dayanıklı, pazar değeri yüksek ve verimli alternatif ürünlere yönlendiriliyor. Bu ürünlerden biri olan Albion çilek çeşidini çiftçilerin yetiştirmesine teşvik etmek ve benzer çeşitlerin Kocaeli ilinde örnek bahçeler kurularak yaygınlaştırılmasını sağlamak için projeler yürütülüyor.

 

25 ÇİFTÇİYE ÇİLEK FİDESİ

Tarımsal destekleme projeleri kapsamında Kandıra (Akçabeyli, Esentepe, Deliveli, Şerefsungur, Cebeci, Akbal, Bozvurun, Akdurak, Esentepe), Karamürsel (Akçat, Osmaniye), Kartepe (Acısu, Suadiye), İzmit (Kabaoğlu), Başiskele(Yeniköy, Servetiye Cami, Camidüzü) mahallelerinde çilek üretimi yapan, üretim bilgisi olan ziraat odası veya kooperatif üyesi çiftçilere Albion çilek fidesi verildi. Toplam 25 çiftçiye verilen 284 bin 800 adet Albion çeşidi çilek fidesini yetiştirmek üzere bahçelere dikildi. Çiftçilere ayrıca 13 bin 200 metre damla sulama borusu, bin kilogram da malç naylonu dağıtılarak örnek bahçeler oluşturuldu.

 

1 DÖNÜMDEN 2,5 TON ÜRÜN

Karamürsel Akçat ve Osmaniye mahallesinde 6 çiftçiye 55 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı. Daha önce Servetiye Cami, Camidüzü ve Cebeci’de kurulan bahçelerden 1 dönüm alandan 2,5 ton ürün elde edildi. Çiftçiler aşırı neme bağlı hastalıklara dayanıklı, birim alandan yüksek verim alınan, saklama ve pazar koşullarına dayanıklı Albion çilek çeşidi ile karlı bir üretim gerçekleştiriyor. Verimin arttırılmasına yönelik bitki besleme ve kültürel tedbirler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Çiftçileri modern çilek üretimine yönlendirmek ve gelir düzeyini arttırmak amacıyla destekleme projeleri devam edecek.

Son Güncelleme: 01.10.2015 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38