Çıkmaz Sokak Çocukları ve büyüleyici bir gala gecesi

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunu büyük beğeni topladı

Çıkmaz Sokak Çocukları ve büyüleyici bir gala gecesi

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunu büyük beğeni topladı

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:33
Çıkmaz Sokak Çocukları ve büyüleyici bir gala gecesi

 Ünlü tiyatrocu, yazar ve eleştirmen Haldun Dormen’in yanı sıra; ülke çapında pek çok tiyatro sanatçısı ve eleştirmenin konuk olduğu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından “Çıkmaz Sokak Çocukları”nın görkemli gala gecesinde, Şehir Tiyatroları sanatçıları Levent Muradoğlu, Çağrı Mengüç ve Aydın Sigalı muhteşem performanslarıyla alkış aldı.Amerikalı yazar LyleKessler’inkaleme aldığı, halen Broadway’de gişe rekorları kıran oyun, tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazandı.

 

MUHTEŞEM PERFORMANS

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik ve Şehir Tiyatroları Şube Müdürü Turgut Çakar ile kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği oyun, 1980’li yıllarda Kuzey Philadelphia’nın varoş bir semtinin kırık dökük bir evinde son derece zor şartlarda yaşayan iki kardeşin şiddet ve yoksulluk sarmalındaki hayatlarını konu ediyor.

 

MEHMET ÇEVİK YÖNETTİ

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik’in yönettiği, yönetmen yardımcılığında Aslı Yiğit’in görev yaptığı“Çıkmaz Sokak Çocukları”nınmüzikleri Murat Gedikli imzasını taşıyor. Yürek burkan bir yaşama tutunabilmek için akıl almaz yöntemler geliştiren bir çocuğun yaşam öyküsünü aktaran oyunununışık tasarımında Cafer Yiğiter, dekor tasarımında Behlüldane Tor, Kostüm Tasarımında ise Meltem Günaydın yer alıyor.

 

PANO AÇILIŞI

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun sonrasında bir konuşma yapan Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik,tiyatroyu var etmek adına emeği geçen herkese ve görkemli gecenin tüm katılımcılarına teşekkürlerini sundu. Çevik’in daveti ile sahneye çıkan protokol tarafından Çıkmaz Sokak Çocukları’nın yaratıcı kadrosuna çiçek taktim edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak başkanlığında Şehir Tiyatroları sanatçılarının yer aldığı pano açılışının ardından gerçekleştirilen ve gündemi tiyatro oluşturan kokteyl sonrasında gala gecesi son buldu.

 


Son Güncelleme: 28.04.2014 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38